ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din California recomandă oamenilor să reducă expunerea la radiațiile emise de telefon.

Departamentul de sănătate publică din California a publicat un ghid cu recomandări privind folosirea telefoanelor mobile.

Autoritățile recomandă limitatea expunerii la radiațiile emise de aceste gadgeturi, care pot fi periculoase pentru sănătate.

Mai multe studii au indicat o legatură între folosirea abuzivă a telefoanelor și probleme de fertilitate, de sănătate mentală, de atenție sau chiar creșterea riscului de cancer, scrie cdph.ca.gov.

Problemele apar din cauza radiațiilor emise de telefoane, care folosesc semnale radio de joasă frecvență. Radiațiile sunt mai intense atunci când descărcăm un document mai mare sau când vizionăm un film.

Cel mai evident efect negativ al telefoanelor a fost observat în cazul copiilor, care ajung să aibă probleme de concentrare.

Astfel, experții recomandă celor care utilizează telefoane mobile să nu le țină foarte aproape de corp și să stea la distanță de ele atunci când nu le folosesc.

Ei recomandă folosirea de accesorii hands-free sau comunicarea prin speaker, fără a ține telefonul la ureche.

Totodată, studiile au demonstrat că bărbații care își țin telefonul în buzunarul de la pantaloni riscă să devină infertili. De aceea, este indicat ca telefonul să fie ținut într-o geantă.

De asemenea, noaptea nu este bine ca telefonul să fie ținut sub pernă sau pe noptieră, ci la o distanță cât mai mare.