ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În momentul când treci granița dintre două state, polițiștii de frontieră te controlează pentru siguranța statului respectiv, toți turiștii experimentați fiind familiarizați cu acest lucru.

Puţini ştiu însă că există şi graniţe plasate foarte ciudat, care trec exact prin mijlocul unei terase sau chiar printr-o pădure, potrivit Adevărul.

Un exemplu inedit este graniţa dintre Belgia şi Olanda, marcată pe asfalt chiar lângă o terasă. Localul se află la graniţa dintre satul olandez Baarle-Nassau şi satul belgian Baarle-Hertog, scrie Huffington Post. Banda cu cruciuliţe albe le arată trecătorilor în ce ţară se află.

Şi la graniţa dintre Canada şi Statele Unite se poate observa o linie chiar în mijlocul pădurii. O dată la câţiva ani, lucrătorii forestieri trebuie să taie o linie clar marcată în pădure, pentru a delimita vizibil graniţa. Astfel se obţine o zonă fără copaci, lată de numai 6 metri, care se întinde pe o lungime de peste 2 km, separând astfel celor două state.

 
Graniţa dintre China şi Macau, o regiune administrativă autonomă, este un caz aparte. În Macau şoferii trebuie să circule pe partea stângă a drumului, iar în China pe partea dreaptă a carosabilului. Pentru a preveni accidentele rutiere, schimbarea se realizează cu ajutorul acestei autostrăzi cu o formă ciudată.
 
Graniţa dintre Tijuana, Mexic şi San Diego, SUA, este delimitată printr-un gard, care se întinde inclusiv pe plajă. 
 
Graniţa dintre Ucraina şi Polonia a fost delimitată artistic printr-un desen uriaş al unui peşte, în lanurile de grâne, jumătate în Polonia, jumătate în Ucraina. Graniţa, vizibilă printr-o linie, taie prin mijloc acest desen.