ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vascar este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata carnii din Romania, cu o fabricace producemezeluri, semipreparate, carne fresh si conserve; 21 de magazine proprii in zona Moldovei si o distributie la nivel national si international; o istorie inceputa in anul 1984, cand compania se numea Industria Carnii Vaslui; si o cifra de afaceri de 20,5 milioane de euro la finalul lui 2019, o crestere de 13% fata de anul anterior.


Pe de alta parte, Vascardesfasoara si numeroase alte proiecte in afara industriei din care face parte, dovedind ca este implicata din punct de vedere social in viata si bunul mers al comunitatii locale. De altfel, acesta este si unul dintre principalele argumente pentru care Directorul General, VladCiuburciu, a decis sa orienteze companiain aceasta directie. Faptul ca Vascar beneficiaza de notorietate la nivel local reprezinta o responsabilitate care se traduce prin acte cu un mare impact.


"Fara sprijinul oamenilor din Vaslui si din zona Moldovei, Vascar nu ar fi reusit niciodata sa ajunga la nivelul la care este astazi, atat din punctul de vedere al brand awareness-ului pe piata, cat si al vanzarilor. Din acest motiv, consideram ca este datorita noastra sa sustinem comunitatea locala si sa ne implicam, in limita posibilitatilor, in proiecte de responsabilitate din domeniul social, educational si protectiei mediului inconjurator", a explicat Ciuburciu (Vascar).


Directorul General a dat si doua exemple in acest sens. "In primavara anului trecut, Vascar a fost una dintre primele companii care au sustinut medicii din Vaslui in eforturile lor pentru combaterea efectelor pandemiei. Am donat Spitalului de Urgenta din Vaslui un numar de 100 de combinezoane de protectie si 1.000 de kit-uri de testare", a spus Ciuburciu (Vascar).


De asemenea, acesta a precizat ca brand-ul pe care il conduce este implicat si in formarea tinerilor pe piata muncii. "Stim ca intreaga industrie se confrunta cu o lipsa acuta a fortei de munca specializate, motiv pentru care, incepand din anul 2019, am demarat parteneriate cu unitati de invatamant specializate. Vascar sustine invatamantul dual si ofera burse de studiu elevilor de la liceele tehnice din Vaslui", a detaliat Ciuburciu (Vascar).


Nu in ultimul rand, responsabilitatea companiei Vascar se observa in masurile luate in fabrica de la Vaslui, pentru protejareaangajatilorproprii in aceasta perioada. "Am regandit procesele de lucru, astfel incat sa asiguram fluxuri noi ale personalului, am impus norme de distantare, am achizitionat masti, manusi si dezinfectanti, am asigurat transportul angajatilor cu mijloacele companiei si am decalat orele de incepere a programului. Am creat proceduri interne clare si, la inceputul fiecarei ture, verificam starea de sanatate a tuturor angajatilor. Soferii livratori au fost si ei instruiti, iar aleile de acces sunt igienizate zilnic", mai spune Ciuburciu (Vascar).


In concluzie, Directorul General precizeaza ca, pe langa preparatele delicioase si sanatoase din carne, un alt mod in care Vascar incearca sa contribuie la o schimbare in bine la nivelul societatii esteimplicareaincomunitate. "Suntem o companie constienta de necesitatea unei fundatii comune si doar actionand alaturi de comunitate putem contribui la o schimbare in bine a societatii", explica Ciuburciu (Vascar).