ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul Camerei Deputaților a adoptat Codul Silvic, cu 218 voturi pentru și 95 voturi împotrivă, cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis fiind respinsă. Astfel, PNL nu a reușit să obțină eliminarea articolul 20 care oferă posibilitatea exploatării suprafețelor de pădure mai mici de 10 hectare fără obligația reîmpăduririi, arată cotidianul.ro.

"Stimați colegi, într-adevăr ziua de azi a fost de interes național și azi am dovedit că și românul e frate cu codrul", a afirmat Doina Pană în Parlament.

"Și ungurul e frate cu codrul", a adăugat deputatul UDMR Attila Korodi.

"Lucrurile rămân în silvicultură așa cum sunt. PNL a votat împotriva Codului Silvic. Am un sentiment de regret că după trei ani de dezbare nu am găsit puterea în Parlament să negociem și să aprobăm un Cod Silvic modern, european, de care ar fi avut nevoie economia românească. Permite exploatarea pădurilor. La primele inundații vom vedea inundații, efecte care vor pune în pericol comunitățile locale", a spus Lucia Varga.

Luni, fostul ministru al Mediului, Lucia Varga, a declarat că PNL ar putea vota proiectul Codului silvic dacă din text va fi eliminat articolul 20, altfel, liberalii vor vota împotriva proiectului inițiat de PSD.