ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banii sunt combustibilul care fac lumea sa functioneze in modul in care o cunoastem noi astazi. Desi sunt peste tot, de cele mai multe ori refuza sa isi gaseasca locul in buzunarele sau pe cardurile noastre, ceea ce creaza o nevoie. Avem nevoie de bani pentru a ne putea sustine stilul de viata, pentru a putea achizitiona bunuri si pentru a putea construi experiente de neuitat.

Ce faci cand nu ai bani?

Exista cateva optiuni, insa cea mai rapida este imprumutulcreditul. Poti imprumuta bani de la prieteni si familie, ceea ce este o varianta foarte buna daca stii ca ii poti returna integral intr-un timp scurt, sau poti apela la credite. Un credit iti permite sa returnezi suma imprumutata in ratetranse, insa implica o serie de costuri sub forma de dobanzi si comisioane.
Cu toate costurile insa, creditele sunt o solutie eficienta si rapida.

De unde iei un credit atunci cand ai nevoie urgenta de bani?

Atunci cand vrei sa iti cumperi o casa sau o masina, cea mai buna varianta de creditare este creditul imobiliar sau creditul auto de la banca. Au dobanzi mici, pot fi solicitate pentru perioade mari de timp si sunt sigure. 
Atunci cand vrei bani rapid pentru mici urgente sau pentru investitii in piese de mobilier sau diverse bunuri de uz casnic, ai de ales intre creditele de nevoi personale oferite atat de banci cat si creditele oferite de institutiile financiare nebancare.

Care sunt diferentele dintre cele doua variante de creditare?

Creditele bancare. Sunt atractive din prisma garantiei si a perioadei prelungite de radobanzii anuale mbursare. Poti accesa sume destul de mari, insa trebuie sa te incadrezi in cerintele supui unor reguli stricte stabilite de banci si de cele mai multe ori, acordarea dureaza cateva zile sau chiar saptamani. 

Credite nebancare. Creditele oferite de IFN-uri ( Institutiile financiare nebancare) au marele avantaj de a fi usor accesibile. De foarte multe ori, poti solicita un credit online  si il poti primi in doar cateva ore de la solicitare. Avanttajele creditarii nebancare sunt urmatoarele:
Rapiditate in ceea ce priveste acordarea banilor;
Foarte putine acte necesare sau chiar deloc;
Posibilitatea de a obtine finantare chiar si in situatii nu tocmai roz. Multe IFN-uri acorda bani persoanelor care au restante la alte credite sau pur si simplu nu se incadreaza in cerintele bancare pentru o finantare.
Din pacate, creditele nebancare au un cost mai mare decat creditele nebancarebancare. Daca ai nevoie urgenta de bani insa, reprezinta o solutie mai mult decat atractiva.

Ce trebuie sa stii inainte de a accesa un credit?

Indiferent ca optezi pentru credite bancare sau credite nebancare, este bine sa nu soliciti un imprumut fara a-ti calcula cu atentie bugetul. Este important sa poti returna banii pe care i-ai imprumutat in termenul stabilit in contract. In caz contrar, penalizarile de intarziere pot fi foarte mari si pot aduce situatii extrem de neplacute. 
Daca esti foarte strict cu bugetul tau si te tii de promisiunea facuta, experienta unui credit poate sa fie una foarte placuta.