ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tyler Barney, în vârstă de 17 ani, a descoperit că Apple încetinește intenționat iPhone-urile vechi, forțându-i astfel pe utilizatori să treacă la următorul model, după ce a observat că telefonul său, iPhone 6, nu mai mergea bine, informează Daily Mail.

Tânărul a spus că telefonul lui abia mai mergea, așa că a încercat și telefonul fratelui său, același model, dar achiziționat mai recent, și a observat că al lui a mers mai bine.

A mai întrebat și i s-a sugerat să schimbe bateria telefonului. A făcut întocmai și performanța telefonului s-a îmbunătățit dramatic. Barney a scris despre experiența sa pe Reddit, iar postul său a devenit viral, apoi compania americană s-a văzut nevoită să recunoască că încetinește vechile modele din cauza deteriorării bateriei telefoanelor.

Pentru a îndrepta puțin situația, Tim Cook, CEO-ul Apple, le-a cerut scuze utilizatorilor pentru această situație, compania a redus prețul de înlocuire a bateriei cu 50 de dolari și o nouă actualizare a sistemului de operare le-ar permite utilizatorilor să vadă starea de sănătate a bateriei.

Totuși, mai mulți clienți dau în judecată compania Apple, iar pierderile ar putea fi de miliarde de dolari.