ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creșterea cu 20% a pieței de asigurări de sănătate în anul 2019 arată că publicul din România devine din ce în ce mai interesat de serviciile medicale de calitate. Românii se familiarizează cu avantajele oferite de accesul la servicii de diagnosticare și tratament la cele mai înalte standarde, acest lucru datorându-se atât creșterii nivelului de trai, cât și gradului mai mare de prevenție. 

În privința unei asigurări medicale private, o mulțime de aspecte trebuie analizate pentru a lua cea mai avantajoasă decizie. Companii precum MediHelp Internațional pun la dispoziția românilor diferite planuri de asigurare, aceștia având posibilitatea să își aleagă tipul de poliță cel mai potrivit nevoilor specifice pe care le întâmpină. 

Ce beneficii dobândesc pacienții prin intermediul unei asigurări de sănătate MediHelp Internațional

1.Rețea internațională de clinici și spitale – prin intermediul MediHelp, pacienții primesc acces la o rețea internațională de peste 425.000 de clinici și spitale din întreaga lume. În cazul în care cele mai bune servicii de diagnosticare sau tratament pentru condiția lor se găsesc în străinătate, clienții îți pot alege instituția medicală unde doresc să se trateze. 
2.Accesul la cele mai noi și eficiente tratamente – a beneficia de cele mai noi medicamente și proceduri de tratament poate implica o serie de costuri semnificative. De aceea, cu ajutorul unei asigurări medicale private de la MediHelp, pacientul nu mai are această problemă, putând alege orice medic specialist și orice instituție medicală care să se ocupe de cazul său. 
3.Personalizarea poliței de asigurare – această opțiune asigură gestionarea eficientă a cheltuielilor medicale, certitudinea acoperirii în cazul problemelor de sănătate, timp de așteptare redus, libertatea de a schimba doctorul sau de a păstra același specialist care vă cunoaște istoricul medical. Flexibilitatea unei asigurări private oferă posibilitatea adăugării anumitor clauze la polița standard de care se bucură, persoana asigurată dobândind beneficiile de care are nevoie, în funcție de situația sa specifică. De asemenea, poate include și acoperirea afecțiunilor preexistente în schimbul unei creșteri a sumei standard care trebuie plătită în funcție de planul de asigurare ales. 
4.Echilibru financiar – costurile pe care diagnosticarea și tratarea unei afecțiuni grave le implică pot fi mari și pot destabiliza situația financiară a unei familii. Prin intermediul unei asigurări de sănătate, beneficiarii plătesc o sumă fixă lunar, iar în momentul în care aceștia au nevoie de îngrijiri medicale, costurile revin asiguratorului. Astfel, asigurarea privată devine un instrument pe termen lung care veghează asupra stabilității financiare a unei familii. 

Planurile de asigurări de sănătate oferite de către MediHelp Internațional

1.Blue – acest plan de asigurări cuprinde majoritatea serviciilor medicale necesare unui pacient printre care tratamentul ambulatoriu de urgență, consultații multidisciplinare, analize de laborator și alte teste de diagnosticare (RMN, CT, scanare PET), spitalizarea, intervențiile chirurgicale sau transplanturile de organe, dar și tratamentul pentru cancer. Există un plafon maxim al costurilor pe care furnizorul se angajează să le plătească, specific fiecărei intervenții în parte. În același timp, este valabil doar pe teritoriul Europei, având o limită maximă de cheltuieli stabilită la 500.000 de euro.
2.Azure – cuprinde beneficiile oferite de planul anterior la care se adaugă serviciile medicale în ambulatoriu efectuate într-o sumă limită. În același timp cresc sumele pe care asiguratorul se angajează să le suporte în contextul spitalizării și se ridică limita maximă a cheltuielilor medicale în valoare de 1,2 milioane de euro.
3.Cobalt – acoperă spitalizarea și tratament de urgență în ambulatoriu, precum și chirurgia în ambulatoriu. Planul include acoperirea costurilor pentru maternitate, a intervențiilor în cazul complicațiilor sarcinii sau pentru îngrijirea nou-născutului, sau tratamente dentare - opțional. Limita maximă a cheltuielilor este de 1,5 milioane de euro și are întindere globală, cu excepția Statelor Unite ale Americii.
4.Admiral – limita maximă a costurilor crește la 2 milioane de euro, iar pe lângă preluarea și îmbunătățirea condițiilor acoperite de planul Cobalt, include și plata costurilor tratamentelor în ambulatoriu. Acoperirea sa este globală, cu excepția Statelor Unite ale Americii.
5.Royal - acesta constituie cel mai cuprinzător plan oferit de către MediHelp Internațional, acoperind integral costurile pentru majoritatea serviciilor medicale cuprinse în asigurare. De asemenea, acoperă costurile generate de serviciile de spitalizare (de zi sau de noapte), a tratamentului ambulatoriu, pentru tratamentul de cancer sau transplant de organe, imagistică, maternitate, asistență, controale anuale preventive și include planul dental. Are o limită maximă a cheltuielilor ridicată la 3 milioane de euro și acoperire globală, cu excepția Statelor Unite ale Americii.