ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sa fii nasa unui cuplu de indragostiti este o binecuvantare dar, in acelasi timp, o provocare dintre cele mai mari. Alegerea unei rochii nasa nu este,  nici pe departe, o treaba usoara. Se cunoaste faptul ca, dupa mireasa, nasa este cea care atrage toate privirile si de aceea tinuta vestimentara va trebui sa fie una perfecta. Poti cauta inspiratii si pe Mahoni.ro

Tipuri de rochii nasa in functie de tematica nuntii:

Rochii nasa pentru nunti traditionale

Daca evenimentul are loc vara, intr-un decor natural, in aer liber, rochia si accesoriile sunt adecvate decorului. Un model cu imprimeuri florale, fin si delicat (matase naturala, dantela,voal, satin), accesorizat  adecvat, cu pantofi intr-o nuanta pastel sau chiar mai pronuntata (in functie de culorile imprimeului) si o gentuta sic fac o impresie placuta. Coafura va fi si ea in ton cu toaleta: lejera dar studiata, eventual cu flori naturale aranjate stilistic de un specialist in domeniu. 

Croiala va tine cont de statura si conformatia nasei. Daca este scunda si mai plinuta, rochia nu va fi foarte decoltata, cu bretele subtiri sau mulata. Se recomanda un model cu decolteu in V, lunga pana la genunchi, cu maneci dintr-un material transparent, degajata pe corp, care sa ascunda imperfectiunile. 

Pentru o silueta armonioasa, varietatea de modele si culori este mult mai mare deoarece nasica isi va putea permite sa poarte cam tot (bineinteles in armonie cu momentul si decorul): o rochita cu bretele subtiri, viu colorata, fina, delicata. Sau una din dantela manuala (exclus dantela de plastic), cu un corsaj care sa sublinieze linia bustului si poale largi, pana la jumatatea gambei. Se va evita culoarea alba pentru a nu eclipa mireasa. In rest, orice este permis in materie de culoare (mai putin negrul care, tinand cont ca este vorba de o nunta in natura, nu se incadreaza in decor).

Rochii nasa pentru nunti moderne

Daca nunta are un specific modern si se desfasoara la un salon de lux, atunci se schimba registrul in materie de model, culoare, accesorii. Se recomanda o tinuta dintr-un material monocolor (exclus alb), de calitate (matase naturala, dantela fina, tafta, organza) in nuante de rosu, grena, verde, albastru, violet sau negru, accesorizata cu rafinament in asa fel incat impactul vizual sa fie unul WOW.

De regula, nasa poarta la o nunta doua tinute, una de zi (mai simpla dar cocheta, pana la genunchi sau midi, cu accesorii mai putin stralucitoare dar de efect) si una de seara (cu o croiala mai sofisticata, lunga si cu accesorii care sa puncteze tinuta).

Pentru o persoana nonconformista - o salopeta dintr-un atlas fin, cu trena de voal, in nuante intense de verde sau marsala sau o rochie neagra din satin cu maneci transparente si aplicatii 3D ori o culoare roz pudrat din tafta cu fulgi la umar precum si  una din dantela croita asimetric si bust din tul brodat cu paiete – sunt cateva recomandari care sigur isi vor atinge tinta prin eleganta si rafinament.

Pentru o silueta perfecta, care se vrea pusa in valoare, modelul sirena va atrage toate privirile. Daca soldurile sunt mai proeminente,  se vor masca foarte bine cu o croiala empire. A se evita totusi, rochia prea mulata sau foarte decoltata - ar fi indecent pentru acest eveniment – privirile trebuie sa fie admirative, in niciun caz  provocatoare!
De unde se pot achizitiona rochii nasa in cele mai bune conditii

Se pune intrebarea: de unde se achizitioneaza o asemenea rochie?...raspunsul nu este atat de complicat pe cat dedificila este decizia prin care se hotaraste modelul, culoarea, croiala si accesoriile.
Prin urmare, fiind o ocazie speciala si implicit o rochie la fel de speciala, se recomanda apelarea la magazinele de specialitate. Site-urile de specialitate sunt de un real ajutor in asemenea momente. Sfaturile, detaliile, explicatiile gasite aici pot lamuri pe oricine chiar daca este novice in domeniu. Referitor la pret, acesta poate fi in unele cazuri deosebit de accesibil!

Pentru ca nunta  este un eveniment unic in viata unui cuplu si nasa are un rol important in aceasta ecuatie, pretul de achizitie al unei rochii va conta cel mai putin. Ceea ce ramane, de fapt, sunt amintirile frumoase, bucuria, fericirea, clipele de neuitat petrecute impreuna cu mirii si invitatii lor intr-o zi memorabila.
Aceste sfaturi si recomandari sunt utile si necesare pentru  doamnele care devin mame spirituale si doresc sa achizitioneze cele mai cool rochii nasa.