ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activiștii Greenpeace realizează un inventar al pădurilor virgine și cvasivirgine din zona Cumpăna-Vidraru, filmând cu drona întreaga zonă în timpul unui protest. Voluntari din mai multe țări, aflați într-o tabără pe malul Lacului Vidraru, lucrează la acest proiect și cer Ministerului Mediului să oprească orice intervenție în aceste păduri.

Reprezentanții Greenpeace au filmat cu drona întreaga zonă Cumpăna - Vidraru în timp ce au afișat un banner de aproximativ 70 de metri pătrați pe lacul Vidraru, cu mesajul ”Stop logging in Europe’s ancient forests” – Opriți tăierile în pădurile virgine ale Europei, în semn de protest.

Aproximativ 30 de voluntari din România, Elveția, Finlanda, Spania, Germania, Portugalia și Slovacia sunt în tabără și lucrează la inventarul pădurilor virgine și cvasivirgine din zona Cumpăna-Vidraru.

”Greenpeace cere Ministerului Mediului să oprească orice intervenție în pădurile virgine și cvasivirgine, să inițieze de urgență și să coordoneze un proiect național de inventariere a tuturor pădurilor virgine și cvasivirgine rămase și să introducă de urgență în Catalog toate pădurile nominalizate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO (în număr de 24)”, se arată într-un comunicat al organizației.

Până acum, voluntarii au cartat 6,5 hectare de suprafețe de probă. Au fost înregistrați și măsurați 3.584 de arbori, arborele cu cea mai mare înălțime care a fost inventariat până acum este un brad de 47 de metri, iar arborele cu cel mai mare diametru este tot un brad, cu 93 de cm diametru.