ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vizita la un cabinet de stomatologie copii poate fi extrem de complicata atat pentru parinti, cat si pentru baietei sau fetite. Pentru ca acest eveniment sa nu devina traumatizant, exista cateva masuri pe care le poti lua, din timp. Ele depind doar de tine si nu necesita mare efort, insa eficienta e maxima.

Obisnuieste-l cu consultatiile la o varsta cat mai mica

Cea mai buna metoda de a-l obisnui pe micutul tau cu vizitele la un cabinet de stomatologie copii este ca acestea sa inceapa cat mai devreme. Daca va ajunge abia pe la cinci sau sase ani intr-un cabinet medical, cu mirosurile si zgomotele lui ciudate, e normal sa se simta speriat. De fapt, este cunoscut faptul ca inclusiv mare parte dintre adulti se simt inconfortabil atunci cand trebuie sa mearga la dentist.

In schimb, daca il obisnuiesti cu vizitele de rutina la dentist inca de la varsta de un an sau chiar mai devreme, ai parte de mai multe avantaje. In primul rand, vei descoperi din timp orice eventuala problema de specialitate, sporind sansele de a o rezolva cat timp se afla intr-o stare incipienta. In al doilea rand, copilul va simti ca aceste vizite fac parte din viata lui obisnuita, iar mediul respectiv nu va mai fi perceput drept agresiv sau inconfortabil.

Joaca-te de-a dentistul acasa

Cei mici se pot obisnui si mai bine cu ideea de a merge la un cabinet de stomatologie copii daca afla chiar de acasa despre ce e vorba si cum e cel mai probabil sa se desfasoare consultatia.

Poti sa iti pui un halat alb (sau doar o camasa mai lunga, de aceeasi culoare), iar apoi sa inviti copilul sa se aseze pe un scaun in fata caruia se afla o oglinda. Dupa care ii vei inspecta cu atentie dintisorii, folosind eventual si o mica lanterna. Poti sa te prefaci inclusiv ca ai descoperit o problema si ca o tratezi. La final, poti sa il feliciti pentru cat de cuminte a fost.

Multi dintre ei vor vrea chiar sa schimbe rolurile si sa pretinda ca ei sunt doctorii. Pune-i halatul alb si lasa-l sa intre in rolul medicului! Mai tarziu, jucariile de plus sau papusile pot sa devina, de asemenea, pacienti imaginari. Asta iti va face viata mult mai usoara, atunci cand veti merge, intr-adevar, intr-un cabinet de stomatologie copii.

Permite-i sa ia cu el obiectele care il linistesc

Fiecare copil are o jucarie preferata sau un alt obiect care il face sa se simta in siguranta. Poate fi animalutul de plus cu care obisnuieste sa doarma, o paturica in care se inveleste, o masinuta sau orice altceva.

In general, parintii ii descurajeaza pe micuti sa apeleze la astfel de obiecte, dar ele sunt chiar bine-venite in situatiile potential stresante. Vizita la un cabinet de stomatologie copii asa cum este www.dentalexcellence.ro reprezinta tocmai o astfel de imprejurare.

Asadar, cu ocazia acestei vizite, lasa-l sa ia cu el orice doreste! Se va simti confortabil si va avea o sursa in plus de alinare, la nevoie.

Cu aceste mici trucuri, copilul tau nu se va mai teme de stomatolog. Odata ce tu l-ai pregatit psihic pentru vizita, si dentistul va putea sa isi faca meseria in cele mai bune conditii.