Cum poţi evita să fii spionat pe Internet. Sfaturi simple şi utile de la specialişti: Nu este un secret că suntem urmăriți. Eu sunt urmărit, voi sunteți urmăriți, toată lumea e urmărită
În conferinţa Kaspersky Cyber Security Weekend, organizată în Polonia, Sergey Lohzkin, Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team Kaspersky Lab, a oferit o serie de sfaturi privind modurile în care ne putem proteja intimitatea atunci când suntem online.
Totuși, nu numai guvernele ne spionează și ne interceptează informațiile. Și operatorii de Internet sau cei de servicii de comunicare online culeg informații despre noi, informații pe care, uneori, sunt obligați să le predea diverselor agenții de stat. Mai mult, mai există și advertiserii, care au nevoie de datele noastre pentru a ne servi reclame cât mai bine personalizate, dar și infractorii cibernetici.
Metodele prezentate de expertul Kaspersky pot fi aplicate de către cei care își doresc să își știe datele în siguranță și care pun foarte mult preț pe intimitatea lor, potrivit playtech.ro.
1. Renunță la Windows
”Sistemul de operare Windows este printre cele mai bune din lume și nu am nici o problemă personală cu el. Cea mai mare problemă cu el este popularitatea lui, care îl face o țintă".
Asta nu înseamnă că toată lumea ar trebui să treacă pe OS X, de la Apple. Expertul recomandă folosirea unei versiuni de Linux.
2. Criptează fișierele
În cazul în care un hacker, de exemplu, reușește să intre în PC-ul tău, este bine de știut că îl poți împiedia să îți vadă conținutul fișierelor pe care le ai pe hard. Acest lucru se face prin criptarea fișierelor. Există numeroase servicii care pot fi folosite pentru a face acest lucru, însă sistemul de operare Windows are preinstalată această opțiune.
”Criptarea fișierelor este esențială și se pot folosi diverse soluții, precum și cele oferite de Kaspersky. Însă, acest lucru se poate face direct din Windows. Cei care folosesc Windows 7 Ultimate sau versiuni mai noi au această opțiune în Control Panel. Odată activată, toate fișierele vor fi blocate și vor putea fi citite numai pe computerul respectiv”, a mai spus Sergey Lohzkin.
3. Criptează traficul online
Totuși, intimitatea noastră poate fi compromisă chiar și în cazul în care criptăm conținutul hard drive-ului. Site-urile pe care le vizităm, lucrurile pe care le căutăm online, toate pot fi folosite pentru a obține și informații despre noi. De asta, reprezentantul Kaspersky ne propune să folosim unelte care maschează activitatea noastră pe Internet.
Browserul Tor este cea mai la îndemână unealtă de acest gen, fiind gratuită și disponibilă ori ui. Totuși, platforma și-a făcut un renume prost, fiind folosită de traficanți de droguri, de arme sau de pornografie infantilă.
”Trebuie să curățăm reputația browserului Tor. Multă lume spune că Tor este folosit numai de către infractorii cibernetici, pentru a se ascunde de autorități. Însă Tor este numai o unealtă și cum folosești această unealtă depinde de tine.”
Citeşte mai departe pe playtech.ro
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)