ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În conferinţa Kaspersky Cyber Security Weekend, organizată în Polonia, Sergey Lohzkin, Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team Kaspersky Lab, a oferit o serie de sfaturi privind modurile în care ne putem proteja intimitatea atunci când suntem online.

Totuși, nu numai guvernele ne spionează și ne interceptează informațiile. Și operatorii de Internet sau cei de servicii de comunicare online culeg informații despre noi, informații pe care, uneori, sunt obligați să le predea diverselor agenții de stat. Mai mult, mai există și advertiserii, care au nevoie de datele noastre pentru a ne servi reclame cât mai bine personalizate, dar și infractorii cibernetici.

Metodele prezentate de expertul Kaspersky pot fi aplicate de către cei care își doresc să își știe datele în siguranță și care pun foarte mult preț pe intimitatea lor, potrivit playtech.ro.

1. Renunță la Windows

”Sistemul de operare Windows este printre cele mai bune din lume și nu am nici o problemă personală cu el. Cea mai mare problemă cu el este popularitatea lui, care îl face o țintă".

Asta nu înseamnă că toată lumea ar trebui să treacă pe OS X, de la Apple. Expertul recomandă folosirea unei versiuni de Linux.

2. Criptează fișierele

În cazul în care un hacker, de exemplu, reușește să intre în PC-ul tău, este bine de știut că îl poți împiedia să îți vadă conținutul fișierelor pe care le ai pe hard. Acest lucru se face prin criptarea fișierelor. Există numeroase servicii care pot fi folosite pentru a face acest lucru, însă sistemul de operare Windows are preinstalată această opțiune.

”Criptarea fișierelor este esențială și se pot folosi diverse soluții, precum și cele oferite de Kaspersky. Însă, acest lucru se poate face direct din Windows. Cei care folosesc Windows 7 Ultimate sau versiuni mai noi au această opțiune în Control Panel. Odată activată, toate fișierele vor fi blocate și vor putea fi citite numai pe computerul respectiv”, a mai spus Sergey Lohzkin.

3. Criptează traficul online

Totuși, intimitatea noastră poate fi compromisă chiar și în cazul în care criptăm conținutul hard drive-ului. Site-urile pe care le vizităm, lucrurile pe care le căutăm online, toate pot fi folosite pentru a obține și informații despre noi. De asta, reprezentantul Kaspersky ne propune să folosim unelte care maschează activitatea noastră pe Internet.

Browserul Tor este cea mai la îndemână unealtă de acest gen, fiind gratuită și disponibilă ori ui. Totuși, platforma și-a făcut un renume prost, fiind folosită de traficanți de droguri, de arme sau de pornografie infantilă.

”Trebuie să curățăm reputația browserului Tor. Multă lume spune că Tor este folosit numai de către infractorii cibernetici, pentru a se ascunde de autorități. Însă Tor este numai o unealtă și cum folosești această unealtă depinde de tine.”

Citeşte mai departe pe playtech.ro