ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegerea unui scaun de birou potrivit are o importanta deosebita, avand in vedere ca petrecem zilnic in jur de opt ore la birou, iar acest lucru poate avea consecinte negative asupra sanatatii noastre. In prezent, sunt persoane care petrec mult mai multe ore la birou, fata de timpul petrecut in familie sau pentru a se odihni.  

Daca alegerea unui scaun bun pentru birou nu reprezinta pentru tine o sarcina prea dificila, sau nu ii acorzi importanta cuvenita, ar trebui sa te gandesti mai mult la acest aspect, pentru a nu a lua decizii gresite atunci cand ai nevoie sa cumperi un scaun. 

Exista studii care sustin ca alegerea potrivita in ceea ce priveste scaunul de birou ajuta la cresterea   productivitatii si  valorificarea eficientei la locul de munca. In schimb, un scaun nepotrivit determina aparitia problemelor de sanatate (dureri de spate, dureri de gat, picioare obosite), iar in acest fel se reduce si productivitatea la locul de munca.

Atunci cand esti in cautarea unui scaun de birou e bine sa ai in vedere mai multe aspecte, pentru a te bucura de beneficiile unui scaun potrivit nevoilor tale, acesta nu trebuie sa aiba doar un design modern, care sa se potriveasca interiorului camerei de lucru, ci in acelasi timp e important sa fie confortabil si ergonomic, pentru a-ti asigura o postura corecta intreaga zi. 

Dupa ce ti-ai stabilit designul dorit, asigura-te ca ai ales scaune ergonomice care sa iti ofere tot confortul de care ai nevoie, fie la locul de munca sau acasa, acestea conferind corpului o pozitie corecta atunci cand stai la birou.  Pentru a alege cele mai bune scaune ergonomice e bine sa acorzi atentie caracteristicilor acestora.

In primul rand, asigura-te ca te-ai orientat catre un scaun cu un suport lombar, recomandat ar fi sa se poata regla si pe inaltime, astfel incat sa asigure sustinerea necesara si confortul pe toata perioada de lucru.

Este important sa ai in vedere si materialele din care este confectionat scaunul ergonomic, fiind nevoie ca materialele sa lase pielea sa respire, daca iei in calcul ca petreci la birou multe ore zilnic,  dar si sa confere o ventilare naturala, pentru a evita supraincalzirea corpului si pentru a nu intampina o senzatie de disconfort din aceasta cauza.

Exista mai multe tipuri de materiale pentru care poti opta,  poti alege scaune directoriale din mesh - acesta fiind un material care asigura o buna ventilare, prevenind transpiratia, deoarece lasa pielea sa respire chiar si in anotimpurile calduroase. Pe langa asigurarea unei bune ventilari, este si un material rezistent,  oferind durabilitate scaunelor confectionate din acest tip de material.

Pentru o varianta mai accesibila ca pret, scaunele din materiale textile vor fi mereu cautate, mai ales ca dispun de o gama variata de culori si nu sunt greu de intretinut. In functie de calitatea materialului, acestea pot fi sau nu durabile in timp.

Pentru un confort sporit, poti opta pentru scaune directoriale din piele naturala sau ecologica.  Acestea sunt ideale pentru birou, datorita designului si rezistentei lor, fiind si usor de intretinut.

In alegerea unui scaun de birou este bine sa iei in calcul ca baza acestuia sa fie realizata dintr-un material de calitate, pentru a rezista presiunii greutatii fiecarei persoane. Daca esti o persoana corpolenta e important sa verifici detaliile legate de greutatea maxima sustinuta a scaunlui, pentru a te asigura ca te incadrezi si pentru a alege scaunul potrivit tie.

Pentru flexibilitate in miscare si pentru o stabilitate cat mai buna, ia in calcul si rotile scaunelor de birou. Este recomandat sa  optezi pentru scaunele cu cinci roti pivotante pentru a evita o eventuala resturnare si pentru a te putea deplasa mult mai usor pe covorul sau mocheta de la birou, astfel incat sa iti permita sa ai acces rapid la diversele obiecte de care ai nevoie in birou, fara a fi nevoie sa te ridici de pe scaun.

Un alt aspect legat de scaunele ergonomice se refera la confortul pe care scaunul il asigura bratelor, pentru a-ti putea sprijini bratele corespunzator atunci cand stai la birou, scaunul pe care il alegi trebuie sa dispuna de brate confortabile, cu atat mai bine daca sunt si ajustabile, astfel incat sa le poti adapta  in functie de nevoile tale si sa asigure umerilor o pozitie corespunzatoare.

Tetiera scaunelor de birou are un rol major in obtinerea gradului de confort necesar, de aceea 
opteaza pentru scaune cu tetiera reglabila, pentru a-ti sprijini gatul cat mai confortabil. E important sa adaptezi nevoilor tale tetiera pentru a evita durerile cervicale.


Sunt numeroase beneficii ale folosirii unui scaun directorial potrivit, pe langa faptul ca te scuteste de durerile de spate, un scaun potrivit previne disconfortul si obosela care se pot acumula pe parcursul acelor multe ore petrecute la birou si ajuta la crearea unui mediu productiv si confortabil, diminuand starea de irascibilitate cauzata de scaunele de o calitate indoielnica.