ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pielea ideală, catifelată, cu un ton uniform este, de regulă, rezultatul nu numai al unei îngrijiri atente, ci și al utilizării fondului de ten potrivit.

Sarcina principală a unui fond de ten este de a uniformiza tonusul și textura pielii. Pentru a realiza acest lucru nu este atât de ușor. Succesul depinde de nuanța pe care o alegi și de modul în care aplici cosmeticul.

Cum să alegi și să folosești corect fondul de ten pentru a obține un aspect perfect, indiferent de situație, anotimp și starea pielii? Îți spunem în articolul de astăzi.

Cum să alegi textura potrivită

Există doi factori de care trebuie să ții cont atunci când alegi textura cosmeticului decorativ: tipul de piele și preferințele tale în materie de machiaj. Să vorbim despre textură:

• Dacă ai tenul gras, optează pentru produse cu un finisaj mat, care îți vor uniformiza tonusul și te vor ajuta să combați excesul de sebum.

• Dacă pielea ta este predispusă la uscăciune, este cu siguranță mai bine să optezi pentru texturi hidratante care conțin substanțe nutritive și îi conferă pielii tale o strălucire naturală. 

• Dacă ai tenul normal sau mixt, poți alege orice textură, în funcție de preferințele tale în materie de finisaj (mat/ satinat/ strălucitor) și de gradul de acoperire (ușor/mediu/ dens). Sau poți combina mai multe texturi, de exemplu, aplică o textură mată pe zona T și o textură strălucitoare în celelalte zone.

Cum să alegi densitatea acoperirii

Un fond de ten bun trebuie să aibă o acoperire uniformă și de lungă durată, astfel încât să ascundă cu grijă toate imperfecțiunile pielii și să nu se evapore după câteva ore de la aplicare. În același timp, nu trebuie să se așeze pe piele ca o mască.

• Dacă preferi un machiaj natural, imperceptibil, atunci este mai bine să alegi o textură ușoară, fluidă. Îți recomandăm să încerci cel mai bun fond de ten de la Estée Lauder - Double Wear Nude Foundation Fluid, cu textură fără greutate, SPF 30, 24 de ore de rezistență, finisaj satinat. Hidratează instantaneu pielea datorită unui complex cu extract de fructe roșii, pepene roșu, litchi și măr.

• Dacă preferi o piele netedă și un ton uniform, ar trebui să folosești texturi cu o densitate de acoperire medie. Această textură va uniformiza tonul pielii și va ascunde imperfecțiunile minore (pori, rugozitate, textură neuniformă). Gama de fonduri de ten Estée Lauder oferă produse care nu numai că au proprietățile descrise mai sus, dar oferă, de asemenea, îngrijire și protecție completă pentru piele pe tot parcursul zilei:

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup SPF 10 -  oferă pielii un aspect natural, ascunzând toate neregularitățile. Este potrivit atât pentru un machiaj delicat de zi, cât și pentru un machiaj intens de seară. Particularitatea sa este că reglează secreția de sebum și previne formarea luciului inestetic. Produsul se menține pe piele timp de 15 ore https://makeup.ro/product/24105/.

• Dacă vrei ca pielea ta să arate absolut impecabilă, optează pentru texturi cu o acoperire densă. Astfel de texturi îți vor uniformiza cât mai mult tonul pielii și vor ascunde orice imperfecțiuni vizibile, inclusiv cele pronunțate (pigmentare, post-acnee). Fondul de ten Double Wear Long Wear are o formulă foarte pigmentată, factor de protecție SPF 10, finisaj mat. Nu își schimbă nuanța pe parcursul zilei și nu pătează hainele. Creează o senzație de ușurință și confort.

Și cel mai important: cum să alegi nuanța fondului de ten potrivită tonului tău

Există mai multe reguli care te vor ajuta să faci față alegerii unei nuanțe potrivite de fond de ten. Mai întâi trebuie să analizezi tonul pielii tale, precum și principalele probleme care necesită mascare. Pentru tenul cu subton cenușiu, fondurile de ten cu tentă portocalie sunt perfecte. Aceste culori vor ajuta la reîmprospătarea vizuală a feței. Pentru pielea palidă, cu tonuri deschise, alege nuanțe de culoarea piersicii. Dacă pielea ta este predispusă la roșeață, un fond de ten măsliniu te poate ajuta să o ascunzi. Nuanțele roze, dimpotrivă, nu vor face decât să sublinieze această problemă. Și, în sfârșit, pentru tonurile de piele închise sau pielea bronzată, încearcă nuanțele de cafea sau caramel.

Metoda de aplicare

 Cel mai simplu este să aplici fondul de ten cu ajutorul degetelor, deoarece căldura acestora distribuie culoarea mai uniform pe piele. Poți folosi și un burete cosmetic, acesta estompează perfect produsul, lăsând pielea netedă și mătăsoasă. Mai ales dacă dorești să aplici o textură densă într-un strat cât mai subțire posibil. Singura regulă pentru toate metodele este să nu masezi niciodată fondul de ten în piele.