Cum să-ți protejezi parolele de hackeri: Șase soluții gratuite, la îndemâna oricui

Securitatea în mediul online este din ce în ce mai mult amenințată de hackeri. Există însă o serie de soluții gratuite și la îndemâna oricui pentru a-și păstra informațiile digitale sigure.
Alegerea unei parole la întâmplare. Parola aleasă nu trebuie să aibă legătură cu utilizatorul, potrivit experților în tehnologie citați de realsimple.com. Se poate alege o parolă de pe site-uri speciale, care permit generarea automată a unei parole.
Să fie o parolă cât mai lungă. Parolele lungi sunt mai sigure, astfel o parolă cu cel puțin 12 caractere are mai puține șanse să fie spartă, mai ales dacă în parolă mai sunt introduse și numere sau caractere speciale.
Evitarea tiparelor. Mulți utilizatori tind să urmeze un tipar atunci când își aleg o parolă, de exemplu să folosească majusculă la începutul parolei și un simbol special la sfârșitul parolei, lucru care ar trebui evitat. Datele personale, cum ar fi ziua de naștere sau numele, sunt, de asemenea, de ocolit.
Păstrarea parolei notate într-un loc sigur. Parola ar trebui notată pe o foaie de hârtie și păstrată într-un loc ferit, cum ar fi în portofel. Nu este indicat să o trimiteți pe mail, spun specialiștii.
Schimbarea parolei doar când e necesar. Contrar zvonurilor că ar fi indicat să schimbați parola lunar, specialiștii în cibernetică avertizează că acest lucru nu este recomandat. Utilizatorii ar putea fi tentați să folosească tiparele previzibile, slăbind astfel securitatea parolei.
Păstrarea securității e-mail-ului. O greșeală frecventă este, potrivit digi24.ro, de a folosi aceeași parolă la mai multe conturi. Parola e-mail-ului ar trebui să fie la fel de puternică ca cea a conturilor financiare. Dacă parola de e-mail va fi spartă, vor putea fi resetate parolele și de la alte conturi, întrucât pe mail ajung link-urile care permit schimbarea parolelor.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Sondaj AtlasIntel: George Simion, lider detașat în diaspora. Peste 60% pentru liderul AUR în turul al doilea

11 lucruri pe care le poți face în următoarele 11 zile pentru a închide alegerile din primul tur

George Simion: ”Pe 4 mai votăm turul 2 înapoi! Ori Planul A, ori Planul B, tot îl vom pune pe Călin Georgescu în fruntea Țării”

AUR propune modificarea Legii Curții Constituționale pentru a preveni abuzurile electorale și a alinia legislația românească la standardele europene

George Simion: ”Uniți suntem MEGA. Uniți suntem puternici! Avem datoria să reconstruim și să facem din nou măreț continentul nostru!”

George Simion: Este timpul să ne respectăm pentru a construi România de mâine. Participarea la dezbaterea de la Universitatea Babeș-Bolyai - VIDEO
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)