ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decesul unei persoane dragi este o greutate peste care nu este deloc usor sa trecem. Aceste vesti vin, de cele mai multe ori, brusc si ne surprind intr-un mod dureros. Prin urmare, ne este foarte greu sa acceptam ideea ca o persoana atat de apropiata noua a plecat dintre noi. 

In astfel de momente avem nevoie de foarte multa tarie de caracter dar si de sustinerea persoanelor apropiate, astfel incat sa putem trece peste tragicul eveniment care ne lasa mai saraci si mai tristi.

Impreuna cu Funerare Alexandru am pregatit mai multe sfaturi despre cum poti trece mai usor peste decesul unei persoane dragi. Speram ca aceste sfaturi sa fie de ajutor pentru cat mai multe persoane, astfel incat sa depaseasca acest moment cu cat mai putine urme.

Indiferent de varsta persoanei decedate, de momentul in care se intampla dar si de modul in care trece la cele veșnice, o astfel de veste ne afecteaza foarte mult. Iar nu putine sunt cazurile in care persoanele apropiate raman atat de marcate de decesul unei persoane dragi, incat nu mai reusesc sa isi revina niciodata complet. 

De cele mai multe ori, astfel de tragedii se intampla pe neasteptate. In astfel de momente, o veste care vine brusc este foarte greu de digerat, iar asta deoarece intreaga viata a unui om se schimba in doar cateva secunde. Dar, nici momentele in care o persoana moare, dupa o perioada indelungata de chin cauzat de o boala grea, nu sunt mai usoare.

Cum sa treci peste decesul unei persoane apropiate

Cu siguranta trecerea unei persoane in eternitate nu poate fi uitata niciodata, ci va ramane un moment greu de uitat. Indiferent de tipul relatiei (de rudenie, de prietenie, mai mult sau mai putin apropiata) pe care ai avut-o cu persoana decedata, simpla lipsa a unei persoane dragi se simte. Iar cel mai bun mod de a depasi un astfel de moment trist este pastrarea vie a amintirii acesteia.

Trebuie sa pastrezi doar momentele frumoase pe care le-ai petrecut cu acea persoana, sa te gandesti doar la aspectele pozitive ale relatiei avute, fiind astfel un mod de a trece mai usor peste decesul neasteptat. 
Gandindu-te la amintirile frumoase care te leaga de persoana decedata, vei reusi sa umpli golul pe care decesul ei l-a lasat. Totusi, atunci cand durerea este pur si simplu mult prea profunda, cel mai mare ajutor il vei gasi la specialisti. Ne referim aici la psihologii cu ajutorul carora vei reusi sa iti revii dupa un astfel de moment marcant si sa reiei cursul normal al vietii. Prin urmare, nu ar trebui sa eziti sa soliciti ajutorul unor persoane calificate in acest sens.

Este necesar, de asemenea, tot suportul apropiatilor, care sa iti fie alaturi in aceste momente dificile. De asemenea, la randul tau trebuie sa fii alaturi de persoanele apropiate astfel incat sa va oferiti ajutor reciproc pentru a trece mai usor peste acest moment dificil. 

Multe persoane aleg medicamentatia pentru a trece mai usor peste astfel de momente, la recomandarea specialistilor. Exista medicamente care ofera o stare de calm si liniste care te vor ajuta sa poti depasi momentele tragice mult mai usor si fara prea multe urme.

Speram asadar ca toate aceste sfaturi sa iti fie de cat mai mare ajutor in momentele cele mai grele din viata ta.