ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Limba engleza poate fi o rampa de lansare in cariera ta si iti poate oferi numeroase satisfactii in plan personal. Programele de cursuri engleza adulti sunt concepute astfel incat sa raspunda cerintelor generate de contextul actual de pe piata muncii. 

Probabil ca si pe tine te afecteaza, intr-un fel sau altul, schimbarile de la nivel mondial. Mutarea multor activitati in spatiul online, telemunca si posibilitatile nelimitate pe care le ofera internetul pentru a-ti dezvolta o cariera pe cont propriu pot fi fructificate la maximum atunci cand cunosti limba engleza. 

Instrumentul de comunicare cel mai utilizat, care sta la baza comertului online, la dezvoltarea aplicatiilor web sau la accesarea materialelor educative, este de departe limba engleza. Iata cateva dintre avantajele participarii tale la cursuri de engleza pentru adulti, pe drumul cunoasterii acestei limbi de circulatie internationala!

Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si relationare 

Indrumarea unui profesor bun si determinarea personala de a reusi te vor ajuta sa stapanesti fara probleme limba engleza. Cursurile iti ofera sansa de a invata diferite strategii de dezvoltare a competentelor lingvistice. Acest lucru este foarte important daca iti doresti un loc de munca bun sau promovarea in plan profesional. 

De asemenea, in plan social, te va ajuta sa te integrezi intr-o comunitate diferita, cu vorbitori de limba engleza. O buna comunicare este esentiala pentru a preveni eventualele tensiuni si neintelegeri. 

Cunoasterea acestei limbi straine te va ajuta sa relationezi usor cu persoane din diverse colturi ale lumii. Vei participa la un schimb cultural, care iti va imbogati experienta de viata si iti va deschide orizontul spre alte civilizatii. Prin invatarea limbii engleze, vei putea interpreta mai bine diferite situatii, ceea ce iti va imbunatati performanta in diverse medii sociale.

Oportunitati de angajare

Indiferent ca esti in tara ta sau ca ti se ivesc oportunitati de a locui in alte parti ale Globului, limba engleza te va ajuta mult in obtinerea unui loc de munca. Fiecare tara are propriile practici in cadrul interviurilor de angajare. De aceea, prin intermediul unor cursuri de engleza pentru adulti, vei invata cum sa aplici pentru locurile de munca disponibile, ce stil este recomandat si cum sa te prezinti pentru a pune in valoare punctele tale forte.  

In momentul acesta, companiile angajatoare pun mare accent pe cei care vorbesc fluent o limba straina si, de cele mai multe ori, aceasta este limba engleza.

Imbunatatirea memoriei

S-a demonstrat stiintific ca invatarea unei limbi straine duce la cresterea capacitatii de memorare. Acesta este un beneficiu imens, deoarece permite creierului sa pastreze informatiile pentru perioade mai lungi, in timp ce procesele de gandire sunt activate. Astfel, se previne deteriorarea functionarii creierului si aparitia dementei. 

Dezvoltarea creativitatii si a abilitatilor de rezolvare a mai multor sarcini

Prin intermediul unor cursuri de engleza pentru adulti, vei dobandi abilitati sporite utile in gestionarea diferitor situatii. Iti vei dezvolta gandirea abstracta, vei putea formula concepte si scenarii creative, iti vei consolida capacitatea de identificare, intelegere si rezolvare a problemelor si vei dezvolta capacitatea de concentrare pe o anumita sarcina, fara a fi distras sau indus in eroare de diferite neintelegeri. Cu alte cuvinte, iti vei imbunatati capacitatea de multi-tasking. 

Tehnicile si metodele moderne de invatare din cadrul unor cursuri engleza adulti te vor ajuta sa iti imbunatatesti vizibil fluenta si pronuntia de la o sesiune de curs la alta. Iti vei imbogati vocabularul si notiunile gramaticale, dar mai presus de toate acestea, iti vei dezvolta perceptiile asupra unei culturi diferite, ceea ce te va ajuta enorm sa te integrezi in alte medii culturale.