ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe rețelele de socializare a fost lansată întrebarea: "Dacă cineva din anii '50 ar apărea dintr-o dată astăzi, care ar fi cel mai dificil lucru de explicat despre lumea din zilele noastre?"

Întrebarea a primit peste 12 mii de răspunsuri, unele de-a dreptul hilare, ca "Elisabeta a II-a este încă regina Marii Britanii" sau "Actorul Ronald Reagan a fost președintele Statelor Unite".

Un răspuns mi-a atras atenția, ca și cum ar fi suma societății alienate și dependente de telefoane inteligente și în care ne trăim viața pe rețelele de socializare: "Cel mai greu lucru de explicat ar fi că am în buzunar un dispozitiv, capabil să acceseze toată informația cunoscută de om. În schimb, îl folosesc să mă uit la imagini cu pisici și să intru în polemici cu oameni străini".

Voi ce ați răspunde?

Ca o informație suplimentară, zilele trecute, Mark Zuckerberg, co-fondatorul Facebook, anunța pe contul său că rețeaua de socializare a ajuns la 1,59 miliarde de utilizatori.