ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O statie pompare apa potabila este proiectata pentru furnizarea neintrerupta si fiabila de apa potabila pentru cladirile rezidentiale si publice, precum si pentru cladirile intreprinderilor industriale. Statia de pompare potabila este complet responsabila de umplerea conductelor de apa corespunzatoare si sustine functionarea fiabila a sistemului in ansamblu. Statia de pompare apa potabila poate fi utilizata local, in absenta unui sistem central de alimentare cu apa. In acest caz, statia furnizeaza apa unei singure productii sau unei cladiri rezidentiale. 

Statia de pompare este alcatuita din: 
pompa de suprafata sau foraj
supapa de retur pe linia de admisie
un acumulator hidraulic 
unitate de automatizare. 

Metoda de instalare a unei statii de pompare poate fi diferita in functie de tipul sursei de alimentare cu apa, precum si de parametrii geologici ai zonei. Este posibila instalarea semi-ingropata a statiei, in care unitatile de pompare sunt instalate sub nivelul apei, iar podeaua salii este situata sub nivelul suprafetei. 

Statie pentru grup pompare

In prezent, sunt utilizate cel mai frecvent doua tipuri de statii de pompare:

Sistem cu reglare in trepte. Se utilizeaza in cazul consumului variabil de apa potabila pe tot parcursul zilei. De regula, dispersia consumului in astfel de sisteme este foarte mare. Cu un astfel de sistem, unitatile de pompare sunt conectate in trepte si incep imediat sa functioneze la incarcare completa. O astfel de schema are un risc crescut de debit de apa.
Sistem controlat in frecventa. Costul unei astfel de statii de pompare este mult mai scump, dar perioada de functionare a acesteia este, de asemenea, crescuta. Acelasi lucru este valabil si pentru un grup pompare ale statiei.

Apa curata este pompata in rezervoare

Statia de pompare apa de baut este montata langa sursa de alimentare cu apa si in imediata apropiere a statiei de epurare. Dupa purificare, apa curata este pompata catre rezervoarele de stocare corespunzatoare, iar de acolo catre reteaua de alimentare cu apa. De regula, pompele centrifuge realizate sub forma de monobloc, sunt folosite ca unitati de putere. Acest design este cel mai potrivit pentru asezari mici si instalatii de productie. In plus, astfel de unitati sunt utilizate ca statii de schimb. Spatiile statiei de pompare in sine sunt proiectate pentru o cladire cu un etaj. In acest caz, camera cu unitati de pompare este partial ingropata. Peretii de deasupra solului sunt din caramizi, iar partea subterana este formata din blocuri de fundatie. Apa este furnizata rezervorului prin robinetul plutitor, iar la umplerea rezervorului, supapa se inchide, impiedicand umplerea ulterioara.

Putere de mentinere presiune apa bloc

Statiile de pompare pentru furnizarea apei potabile cladirilor private si pentru un bloc, cladirilor administrative si industriale, spitalelor si altor structuri gospodaresti sunt un complex automatizat care poate crea si mentine o presiune apa bloc necesara in sistemele de alimentare cu apa cu un anumit debit. Statiile de pompare a apei constau din urmatoarele unitati:
pompa;
acumulator de presiune;
sistem de conducte;
Sisteme si componente suplimentare de automatizare.

Presiune apa pentru pomparea in grup

Alimentarea cu apa a unitatilor de pompare se realizeaza cu doua conducte. In acelasi mod, este asigurata pomparea lichidului in sistemul de distributie. In interiorul camerei de masini se afla un grup de presiune apa si aspiratie. Mai mult, fiecare dintre unitatile de pompa o poate inlocui cu usurinta pe cea adiacenta. Toate pompele pot functiona in modul de alimentare cu apa potabila.