ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Îți place să petreci mult timp în bucătărie gătind? Atunci sigur ai nevoie de o chiuvetă de bucătărie funcțională, care să îți asigure toate condițiile pentru a pregăti hrana. Criteriile principale pe care acest obiect indispensabil în orice bucătărie trebuie să le dețină sunt aspectul, calitatea și funcționalitatea. Stabilește aceste criterii și alege o chiuvetă în funcție de ideile și nevoile tale. În magazine ai la dispoziție o gamă variată de produse, însă s-ar putea să te simți ușor dezorientat tocmai din pricina multitudinii de modele. De aceea, în cele ce urmează vei afla informații utile care te vor ajuta să alegi cel mai bun produs pentru tine:

Forma contează

Atunci când alegi o chiuveta bucatarie, e important să iei în considerare forma pe care aceasta o are. Cele mai folosite modele sunt cele dreptunghiulare, care îți permit instalarea unei chiuvete mai mari, ce se întinde pe suprafața blatului de bucătărie. Este adevărat că și forma rotundă este în tendințe în materie de decorațiuni, însă aceasta necesită un spațiu mai mare în lățime. Dacă vrei să ai o bucătărie ușor nonconformistă, poți alege o chiuvetă în formă ovală.

Materialul este esențial

Specialiștii susțin că principalul criteriu de selecție în alegerea unui astfel de obiect indispensabil este materialul. Dacă vorbim de chiuvetă de bucătărie, ai la dispoziție inox, granit, marmură, ceramică, sticlă, acril sau compozit, însă nu toate oferă o rezistență îndelungată. Spre exemplu, granitul și marmura sunt cele mai rezistente materiale, oferind încăperii un aspect luxos, elegant și plin de rafinament. Inoxul este materialul ideal dacă dispui de un buget mediu și preferi un material ușor de întreținut, care să fie și suficient de rezistent. La polul opus, acrilul și compozitul au un aspect plăcut, însă nu sunt atât de rezistente precum granitul și marmura. 

Numărul de cuve e important

În funcție de cât de mult gătești, ai la dispoziție o chiuvetă de bucătărie cu una, două sau trei cuve:
-chiuveta cu o singură cuvă este perfectă dacă nu obișnuiești să gătești foarte des;
-chiuveta cu două cuve este cea mai apreciată la scară largă deoarece oferă un spațiu optim de manevrare și manipulare a vaselor pe timpul spălării;
-chiuveta cu trei cuve este destinată familiilor numeroase unde pregătirea meselor necesită un efort mai ridicat. De regulă, a treia cuvă este poziționată între cele două cuve mari și are rolul îmbunătățirii fluxului de lucru. 
 

Culoarea dictează decorul

În funcție de materialul pe care îl alegi, culoarea poate varia de la nuanțe mai deschise, simple sau cu diferite modele și striații în cazul marmurei și granitului, până la nuanțe mai închise. Cele mai întâlnite culori sunt bej sau crem și argintiul de inox. 

Adâncimea influențează funcționalitatea

La fel ca numărul de cuve, și adâncimea chiuvetei de bucătărie trebuie aleasă în funcție de nevoile tale. Cu cât este mai redusă în dimensiuni, cu atât crește riscul să stropești în jurul ei și va fi mai dificil să manevrezi vasele voluminoase. 

Așadar, pentru a alege cea mai bună chiuvetă de bucătărie, acestea sunt cele mai importante criterii de care să ții cont. Pe FAVI.ro vei găsi o gamă diversificată de modele în funcție de necesitățile tale.