ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezvoltarea mediului online a dus la crearea unei competitii acerbe in majoritatea domeniilor de activitate, astfel incat serviciile de marketing au devenit tot mai utile in incercarea firmelor si business-urilor de a-si mari cota de piata. In plus, continutul video se bucura de o cerere tot mai mare din partea utilizatorilor retelelor de socializare, motiv pentru care majoritatea companiilor folosesc serviciile oferite de o casa de productie video pentru a avea un impact mai puternic in social media.

O casa de productie video poate realiza un videoclip de prezentare a companiei tale sau a produselor si serviciilor pe care le oferi. Diseminat corespunzator, un astfel de clip video poate contribui deosebit de mult la cresterea brand awareness-ului si poate genera o multime de lead-uri. Una dintre marile greseli ale antreprenorilor aflati la inceput de drum este neincrederea in puterea de vanzare a imaginilor pe retelele de socializare.

Evident, exista multe canale pe care poti face marketing in prezent, insa marile companii se grabesc sa "prinda” trendul in crestere. Platformele care ofera continut video sunt mai urmarite ca niciodata, astfel incat o investitie in serviciile oferite de o casa de productie video isi va dovedi rentabilitatea intr-un timp foarte scurt.

Daca, in trecut, productia video era foarte costisitoare (fiind destinata exclusiv difuzarii la TV), astazi lucrurile s-au schimbat foarte mult. Vlogurile, stremingul live, emisiunile online, videoclipurile scurte si alte materiale de acest tip se bucura de un succes enorm in randul utilizatorilor, iar costuile de productie sunt minore in comparatie cu beneficiile aduse. Altfel spus, ROI-ul (return of investment) sectorului video online este deosebit de mare, fapt ce determina tot mai multe firme sa apeleze la o casa de productie video pentru o campanie de succes.

In conditiile unei concurente tot mai puternice pe toate pietele din sectorul online, orice canal de comunicare folosit intens de catre potentialii clienti este o sansa in plus pentru orice companie de a-si transmite mesajul. Acest mesaj, insa, difera in functie de necesitatile fiecarui brand si de caracteristicile publicului caruia se adreseaza, astfel incat o casa de productie video performanta trebuie sa realizeze mai multe tipuri de produse, printre care: reclame video, prezentari de produse/servicii, prezentari de companii (corporate), emisiuni si chiar schetch-uri sau videoclipuri muzicale.

Scopul materialelor de acest tip este de a-ti face mesajul mai cunoscut in mediul online, urmand a fi postate pe YouTube sau retele de socializare precum Facebook ori Instagram.

Fiind un serviciu de marketing, productia video pentru online urmeaza exact aceeasi pasi ca orice alta campanie de publicitate, astfel incat etapele realizarii unui material vor fi urmatoarele: setarea de obiective clare - research asupra audientei si a industriei relevante - stabilirea mesajului principal - brainstorming creativ - stabilirea ideii principale a clipului si conturarea povestii - scrierea scenariului - filmare, editare, animatie. In functie de complexitatea productiei video, o astfel de campanie poate costa de la 400-500 de euro la 2000-3.000 de euro. De exemplu, un videoclip original pro include concept si scenariu, filmare, editare, efecte pro, animatie tipografica, animatie logo pro si design audio pro.

Daca ai hotarat sa investesti intr-un clip video de prezentare pentru compania ta sau intr-o campanie video care sa atraga atentia asupra brandului tau, trebuie sa alegi o casa de productie video profesionista. Astfel, investitia se va dovedi deosebit de rentabila. Tocmai de aceea, intra chiar acum pe videomaniax.ro pentru a descoperi cum poti sa profiti la maximum de cele mai noi trenduri din online!