ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


In mediul industrial modern, ventilarea se realizeaza cu ajutorul unui sistem care inlocuieste aerul contaminat dintr-o incinta cu aer curat adus din mediul exterior. In cadrul fabricilor, uzinelor si liniilor de productie, ventilarea este folosita pentru a asigura personalului un mediu de lucru sanatos si sigur prin evacuarea sau mentinerea controlului asupra substantelor periculoase degajate in aerul din incinta.


Ventilarea se poate face natural, prin deschiderea usilor si ferestrelor, sau mecanic, prin folosirea unor ventilatoare industriale. Elementele de poluare care sunt evacuate cu ajutorul sistemelor de ventilare includ vapori inflamabili, praf, mucegai, fibre de azbest, fum de sudura, vapori de ulei, umiditate in exces, chimicale toxice si multe altele.


Instalarea unui sistem performant de ventilare este decisiva in asigurarea unui mediu de lucru sigur. Pe langa monitorizarea calitatii aerului din incinta, sistemul trebuie sa dispuna si de ventilatoare industriale alese pentru nevoile specifice ale respectivului mediu. Astfel, ventilatoarele vor introduce aerul in incinta cu o viteza anume, astfel incat presiunea aerului va fi mentinuta la un nivel potrivit pentru a asigura economie la incalzire sau racire.


De ce este importanta proiectarea precisa a sistemului de ventilare in mediul industrial?

Iata ce obiective trebuie sa indeplineasca un sistem proiectat corect:

- introducerea constanta a aerului curat din mediul exterior;

- mentinerea temperaturii si umiditatii relative din aer;

- reducerea riscului de flacara sau explozie;

- eliminarea sau diluarea contaminantilor din aer.


Posibile limitari ale sistemelor industriale de ventilare

In functie de mediul de lucru si de tipul sistemului de ventilare folosit, pot aparea urmatoarele limitari sau neajunsuri:

- filtrele si alte elemente ale sistemului de ventilare au nevoie de intretinere continua din cauza acumularilor de substante contaminante;

- testarile efectuate in mod regulat sunt necesare pentru a identifica eventualele probleme ale ventilatoarelor si pentru a le putea rezolva din timp;

- pentru a asigura o functionare optima, echipamentele de ventilare trebuie inspectate, modificate sau inlocuite numai de catre specialisti.


La cine sa apelezi?

Mediile speciale de lucru din diversele industrii grele au cerinte foarte specifice atunci cand vine vorba de ventilarea incintelor. Echipa Vollmax este specializata in domeniul ventilatoarelor industriale, oferind solutiile tehnice optime pentru controlul, imbunatatirea si mentinerea calitatii aerului intr-un mediu de lucru industrial si in jurul acestuia.


Atunci cand ai nevoie de un sistem performant care sa elimine aerul poluat sau umiditatea dintr-un mediu special de lucru, profesionistii din cadrul echipei Vollmax te vor ajuta sa dezvolti o strategie eficienta de control al calitatii aerului. Dimensiunile proiectului tau sunt o provocare pentru specialistii nostri, insa nu o problema: solutiile tehnice pe care ti le punem la dispozitie acopera atat gama de 100 de metri cubi pe ora, cat si gama de 200.000 de metri cubi pe ora.


Fluxul continuu si masiv de aer sau gaz generat de diferitele tipuri de ventilatoare industriale are aplicatii intr-o plaja larga de procese: ventilatie, ardere, transport special, aerare, evacuare, curatare si uscare, precum si racire a volumelor mari de aer. Tocmai de aceea, performantele, fiabilitatea si eficienta energetica sunt aspecte extrem de importante atunci cand alegi un anumit tip de ventilatoare industriale pentru mediul tau de lucru. Tocmai de aceeea, oferta Vollmax cuprinde modele din gamele de top ale celor mai renumiti producatori din domeniu, impreuna cu garantia de calitate a producatorilor.