ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a fost transformată în groapă de gunoi „reciclabil” a Europei. Conform informațiilor pe care le deținem, Ministerul Mediului nu deține niciun fel de controlul al traficului de deșeuri transfrontalier, nu are date despre cantitatea de deșeuri „reciclabile” intrată sau procesată în România, scrie ecopolitic.ro.

Într-un răspuns pentru cei de la ecopolitic, Ministerul Mediului recunoaște cu seninătate că nu știe câte deșeuri sunt importate anual în România, din 2016 încoace, pentru că „începând cu 01.01.2016, transferul deșeurilor reciclabile enumerate în Anexa III (LISTA ,,VERDE” DE DEȘEURI”, Partea I și Partea a II a) a Regulamentului (CE) nr. 1013/2006, cu modificările și completările ulterioare, în vederea valorificării, către România, numai în instalații autorizate de către autorități competente, se realizează conform prevederilor art. 18 – Deșeuri care trebuie însoțite de anumite informații de la Regulamentul 1013/2006, cu modificările și completările ulterioare”, precizează sursa citată.

Ultimele date oficiale, obținut în exclusivitate de ecopolitic.ro, legate de cantitatea de deșeuri importate de România, sunt din anul 2015, când în țară a intrat o cantitate uriașă, aproape 104.000 de tone de deșeuri, în acte fiind trecute deșeuri reciclabile.

Mai mult decât atât, conform informațiilor suplimentare pe care le deținem, pentru a ”ocoli” reglementările privind depozitarea deșeurilor, aceste firme, unele ”fantomă”, schimbă actele din deșeuri cu risc, menajere, în deșeuri reciclabile pentru a le putea depozita oriunde, precizează sursa citată.