ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De cele mai multe ori, mușcătura căpușei nu transmite doar boala Lyme. În foarte multe cazuri, aceasta este asociată cu alte microorganisme care induc patologii ce sunt adesea trecute cu vederea în tratarea Boreliozei. Între cele mai importante coinfecții ale bolii Lyme întâlnim Anaplasmoza, Babioza, Bartonela și Erlichia, transmite Imuno-Medica.

De asemenea, pe terenul unei imunități supresate de Borelioză, înfloresc și coinfecții secundare sau infecții cu oportuniști, precum Candidoza, Chlamydia Pneumoniae, Cytomegalovirus, Epstein Barr Virus, Human herpes virus 6, streptococi și micotoxine. Toate acestea fac ca în tratarea bolii Lyme să fie luate în considerare și terapiile care joacă un rol important antiviral, antifungic, antiifinfecțios, în general terapii ce stimulează imunitatea.

Caracterul multisistemic și multidimensional al bolii Lyme face ca vindecarea să se poată realiza numai în contextul unei abordări multimodale și integrative. Acesta este motivul pentru care Clinica Imunomedica a introdus în tratarea bolii majoritatea terapiilor care și-au demonstrat eficiența în combaterea infecției cu Lyme și a coinfecțiilor asociate, dar și în recuperarea organismului în urma bolii, mai scrie sursa citată.

Terapiile convenționale centrate pe antibioterapie sunt susținute prin terapii precum hipertermia totală și oxigenul hiperbar și completate cu alte terapii precum perfuziile cu vitamina C sau alte extracte antiinflamatorii și bactericide. Un rol important în contracararea reacției Herxheimer specifice distrugerii biofilmelor și a bacteriilor îl joacă terapiile care au în vedere refacerea microbiomului și amplificarea mecanismelor de detoxifiere.

Detalii folositoare despre diferitele tipuri de terapii, la Imuno-Medica.