Destinații ideale aproape de București. Câteva idei pentru a te bucura de natură lângă Capitală

Sunt multe locuri frumoase aproape de București, care merită explorate o zi sau două, în funcție de timpul de care dispuneți.
Iată un top al locurilor de lângă Capitală, recomandate de florinabadea.ro, "pentru ineditul locației sau pentru posibilitatea de a petrece timp în natură, în liniște și pentru relaxare", pentru peisaje, dar și "pentru posibilitatea de a învăța ceva din istoria/tradiția locurilor respective":
Domeniul Golești
Unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat, la 100 km de București. Nu vă speriați de distanță, odată aflați pe autostrada București – Pitești, într-o oră veți fi la destinație. Dacă aveți copii, va fi prilej de ascultat muzică, de spus ghicitori, de numărat mașinile roșii de pe autostradă și alte asemenea joculețe de petrecere a timpului în mașină. Acolo aveți parcare, există taxă de acces modică, veți putea vizita conacul, dependințele, muzeul taranului amenajat foarte fain, livadă, puteți vedea poneii, sunt locuri de joacă, este zona viticolă, un muzeu superb al satului, cu căsuțe din perioada în care a trăit familia boierului Golescu.
Noi am stat la picnic în curtea bisericii, era începutul lui septembrie, cădeau frunzele din nuc și se auzeau animalele din sat seară cum veneau acasă. O senzație minunată pe care noi, cei care au am avut bunici la țară, o retrăim mereu cu drag și dor.
Ferma Cocoșul Roșu
Un alt loc în care vă puteți petrece o zi în aer liber, fără să vă plictisiți. Este și mai aproape de București, tot pe A1. Doar să vă luați reperele bine de pe site, căci e un pic mai complicat de ajuns o dată ieșiți de pe autostradă. Când am fost noi la Ferma Cocoșul Roșu, era primăvară, erau pomii înfloriți. Ne-am bucurat de masă cu bucate din ferma proprie, de locurile de joacă, de plimbarea cu căruța până la casa bătrâneasca din câmp, am hrănit animalele și am alergat puișorii de găină.
Palatul Știrbei, Buftea
Probabil îl știți dacă participați vara la concerte sau dacă ați fost la vreun eveniment privat. Noi am testat Palatul Știrbei într-un weekend, când o aveam pe fetiță la bunici, să vedem cum ne simțim și să decidem dacă ne vom întoarce și cu ea acolo. Era o zi foarte călduroasă, de aceea zona umbrită ne-a fost pe plac și ne-am bucurat de ea. Am vizitat palatul și împrejurimile, am băut o cafea și cam atât. Am petrecut o jumătate de zi pe alei. Nu prea ne-a plăcut pentru că ni s-a părut că vegetația nu era prea îngrijită și zona cam suferea la capitolul curățenie. De asemenea, am vrut să stăm pe malul lacului și ni s-a spus că este împotriva regulamentului, nu avem voie. Din păcate, bănci erau doar la intrare. Dar poate de 2 ani încoace s-au mai schimbat lucrurile.
Comuna Belciugatele
E doar la 20 de kilometri de București și e vizitată la fiecare sfârșit de săptămână de foarte mulți turiști. E un loc foarte bun pentru pescarii amatori, dar și pentru cei care vor să iasă la iarbă verde și să admire peisajul spectaculos din zonă. Sunt și câteva hanuri și un complex turistic pentru cei care vor să petreacă un weekend relaxant. Noi am fost cu niște prieteni și am luat masa acolo, nu pentru că asta urmăream, dar prietena noastră era însărcinată și restaurantul tocmai pregătea sarmale la ceaun.
Palatul Mogoșoaia
Avem 11 ani de când mergem la Palatul Mogoșoaia. Ne-am îndrăgostit de el iremediabil. În timp, parcul palatului s-a transformat foarte mult și s-a extins. În toamna trecută băieții și fetele lor au fost pe lac cu canoile, în timp ce noi îi așteptăm la picnic pe iarbă. Avea un aer tare occidental parcul și ne-am bucurat o zi întreagă de el. Aleile sunt asfaltate, deci e posibilă și plimbarea cu trotineta sau bicicleta. E ușor accesibil – la 15 km de centrul Bucureștiului, parcare privată plătită.
Duminica e foarte aglomerat, din păcate. Dar chiar și așa, parcul este încăpător pentru toți cei dornici de o zi în natură.
Parcul de la Comana
Sunt 38 km de la București la Comana. Am descoperit locul după ce am născut-o pe Teo, în vara următoare. Ne-au dus niște prieteni, am făcut grătar și ne-am plimbat cu bărcile cu motor pe lacul numit Delta Neajlovului. La vremea aceea nu era aproape nimeni acolo. Dar era în 2009. Astăzi îmi vine destul de greu să vă fac aceasta recomandare, dar poate reușiți să mergeți într-o zi din cursul săptămânii, ca să vizitați și parcul natural Comana, dar și parcul de aventură. Dacă aveți biciclete, poate fi o ocazie bună să le scoateți în parc, după ce veți parca. De altfel, acum, dacă intrați pe site veți vedea că în sezonul 2016 Ocolul Silvic anunța turiștii că nu mai este permis accesul cu autoturismul în parc.
Pădurea Pustnicu
Aproape și ea de București, însă cu recomandarea de a fi vizitată în perioade în care să nu iasă lumea la grătar – poate primăvara, sau poate în perioade de vacanță. Altminteri, e foarte aglomerat și destul de murdar, adăugând mirosurile specifice de grătare, dacă ești vegetarian sau ții post este destul de neplăcut.
Câmpina și Valea Doftanei, lacul Paltinu
De 3 ani încoace, este locul nostru preferat- fie că mergem pentru o zi sau un weekend. Am fost primăvara, vara și toamna târziu, când am ales locația Atra Doftanei, de departe un loc deosebit atât pentru cazare, masă, cât și pentru frumusețea peisajului.
Pajiștea lacului Paltinu este un loc potrivit pentru grătar, picnic, joacă. Pescarii amatori își au locul lor pe malul lacului. Frumos, liniște și un loc în care te încarci de energie și de gânduri bune. La 100 km de București. Drumul e cam prăpădit, dar probabil din cauza faptului că este foarte traficat tot timpul anului.
Citiți mai mult pe blogul florinabadea.ro.
Donează pentru ActiveNews!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Sondaj AtlasIntel: George Simion, lider detașat în diaspora. Peste 60% pentru liderul AUR în turul al doilea

11 lucruri pe care le poți face în următoarele 11 zile pentru a închide alegerile din primul tur

George Simion: ”Pe 4 mai votăm turul 2 înapoi! Ori Planul A, ori Planul B, tot îl vom pune pe Călin Georgescu în fruntea Țării”

AUR propune modificarea Legii Curții Constituționale pentru a preveni abuzurile electorale și a alinia legislația românească la standardele europene

George Simion: ”Uniți suntem MEGA. Uniți suntem puternici! Avem datoria să reconstruim și să facem din nou măreț continentul nostru!”

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)