ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O echipă de cercetători de la Universitatea Missouri-Kansas City (UMKC) au descoperit că obiceiul de a zâmbi poate să te facă să pari mai slab și mai tânăr. De-a lungul anilor, mai mulți oameni de știință au ajuns la concluzia că, atunci când îți exprimi liber bucuria, poți beneficia de efecte pozitive asupra întregii stări psihice. Se pare, însă, că, inclusiv imaginea fizică poate suferi îmbunătățiri atunci când oamenii sunt dispuși să surâdă mai mult. Iată care sunt beneficiile surprinzătoare pe care experții le-au dezvăluit. 

4 Beneficii surprinzătoare ale zâmbetului:
 


Dacă zâmbești, poți să pari mai slab


Un studiu relativ recent condus de un student la psihologie din cadrul UMKC, a ajuns la concluzia că fețele triste par mai grase. Acesta a rulat mai multe fotografii cu expresii faciale deprimate, iar computerul le-a perceput ca fiind mai „rotunjoare”. Acest lucru a dus la o concluzie surprinzătoare. Se pare că atunci când gura are colțurile în jos, poate lăsa impresia că persoana cântărește mai multe kilograme decât în realitate. „Dieta zâmbetului” poate fi o soluție simplă pentru a crea impresia că ai o siluetă mai suplă în fotografii. 

Zâmbetul te face să arăți mai tânăr

Alți cercetători de la aceeași universitate, au testat teoria conform căreia un zâmbet larg le poate da altora impresia că ești mai tânăr decât în realitate. Respondenții la acest studiu, au raportat că imaginile cu persoane adulte care aveau un surâs larg i-au determinat să aproximeze o vârstă mai mică decât cea reală. Cei care au afișat o grimasă sau o față întristată, au fost percepuți ca fiind mai în vârstă. 

Un zâmbet frumos te face să pari abordabil, simpatic și competent
 



Deși primele două calități sunt logice, cum te face un surâs sincer să pari mai competent? Ei bine, dacă arăți trist sau anxios, este probabil ca alții să se întrebe dacă știi să îți faci treaba cu adevărat. Așadar, un simplu zâmbet ar putea fi calea spre succes în afaceri. 

Bineînțeles, este mai greu să zâmbești atunci când sănătatea dentară lasă de dorit. Dacă simți că ai putea să afișezi o față fericită cu mai multă sinceritate, dar ești stânjenit de unele defecte ale dinților, verifică aici procedurile care te-ar putea ajuta. 

Dacă zâmbești mai mult, s-ar putea să trăiești mai mult timp

Un alt studiu realizat în Statele Unite a analizat mai multe cartonașe cu sportivi foarte cunoscuți, fotografii făcute înainte de 1950. Se pare că cei care au zâmbit în aceste fotografii au avut o durată de viață medie de 80 de ani, în timp ce sportivii care au ales să afișeze o față serioasă, au murit cu aproximativ 8 ani mai repede. 

Așadar, o atitudine pozitivă și un zâmbet larg te-ar putea realmente ajuta să trăiești mai mult. Deși chiar și un surâs forțat poate să te facă fericit, potrivit unor alți cercetători, dacă bucuria trebuie să fie simulată adesea, înseamnă că există o problemă serioasă și este indicat să se apeleze la ajutor de specialitate pentru îmbunătățirea stării psihice. 

Iată doar câteva motive pentru care nu ar trebui să îți înăbuși zâmbetul. Exprimările de bucurie ar trebui să fie libere. În plus, pentru că sunt contagioase, îi poți ajuta și pe alții să fie mai fericiți prin simpla ta expresie facială senină.