ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un subiect tot mai arzător în ultima perioadă și tot mai des dezbătut în spațiul public îl reprezintă costul tot mai împovărător al utilităților, mai ales acum, în prag de iarnă.

Pentru mulți dintre noi, propria locuință reprezintă un spațiu de refugiu, o barieră pe care o impunem între viața socială și cea privată. Ca urmare, faptul că trebuie să scoatem mai mulți bani din buzunar doar ca să păstrăm un standard de viață care până acum era de la sine înțeles nu ne încântă deloc și mulți dintre noi ne găsim în postura în care trebuie să căutăm soluții care de care mai inovatoare pentru a ne pregăti din timp pentru iarna care va veni.

Firma Trident din Timișoara, cu o lungă experiență în domeniul sistemelor automatizate de control al eficienței energetice a locuințelor, unul dintre cei mai vechi producători de rulouri și jaluzele din aluminiu din România, vă propune să investiți încă de la faza de construcție a locuinței dumneavoastră în dotarea ferestrelor, ușilor și a tuturor spațiilor vitrate cu rulouri din aluminiu cu lamele care dispun de inserție de spumă poliuretanică care ajută atât la controlul luminii cât și la o bună izolare fonică și mai ales termică, reducând substanțial costul cu încălzirea pe parcursul iernii. Pe parcursul lunilor de vară, rulourile exterioare din aluminiu ajută la protecția solară a locuinței, nepermițând ca soarele puternic să încălzeazcă atât de mult încăperea încât să fie nevoie de pornirea aerului condiționat.

Care este diferența dintre rulourile exterioare din aluminiu si jaluzelele exterioare?

Atât protecția solară cât și izolarea termică se realizează la exterior. Odată ce razele puternice ale soarelui pe parcurs de vară sau frigul pe perioada iernii au avut un contact prea îndelungat cu suprafața vitrată va fi foarte greu ca situația să poată fi remediată cu orice fel de produs instalat la interior.Drept urmare, ca în multe alte aspecte ale vieții, este mai bine să prevenim decât să reparăm.Tocmai din acest motiv, cele două variante pe care vi le propunem, rulourile din aluminiu si jaluzelele exterioare, ambele au un efect major în sporirea confortului termic al locuinței dumneavoastră.

Avantajul substanțial al rulourilor din aluminiu îl reprezintă tocmai inserția de spumă poliuretanică în interiorul lamelelor care contribuie considerabil la izolarea termică de care aveți nevoie mai ales pe perioada nopților lungi și reci de iarnă.În ceea ce priveste jaluzelele exterioare din aluminiu, principalul avantaj constă în posibilitatea de a regla lumina după bunul plac datorită capacității de rotire a lamelelor la unghiul dorit. Astfel, nu se ajustează doar intensitatea luminii dar se poate crea un joc de lumini și umbre care poate să schimbe întrutotul atmosfera din încăpere, creând premisele unor momente cu adevărat memorabile atât în sânul familiei cât și la birou.

De ce să optăm pentru una din cele două variante încă de la faza de construcție?

Deși ambele produse pot fi adaptate cu ușurință construcțiilor existente, este de preferat ca ele să fie prevăzute încă de la bun început datorită posibilității de integrare în cadrul fațadei. Astfel, cutia sau caseta superioară care face ca manevrarea manuală sau electrică să fie posibilă poate fi tencuită astfel încât tot ansamblul fațadei va prezenta un aspect mult mai fluid și mai plăcut ochiului, neexistând rupturi bruște de design care să creeze vreun disconfort vizual major.Un al doilea avantaj important constă în posibilitatea alegerii produsului cel mai potrivit atât din punct de vedere vizual cât și din punct de vedere practic în funcție de designul locuinței și al neajunsurilor pe care produsul trebuie să le suplinească.De exemplu, o locuință modernă care prezintă un stil cubist și pentru care s-au utilizat spații vitrate generoase va îngădui mult mai ușor adaptarea unor jaluzele exterioare cu lamele din aluminiu rotative care pot regla lumina după bunul plac, creând astfel un efect vizual potrivit momentului, locului si cerinței clientului.Mai mult decât atât, prevederea construcției încă de la bun început cu una din cele două variante permite realizarea instalației electrice de așa natură încât cablurile de alimentare cu curent electric să fie îngropate în zid, eliminând disconfortul de a fi nevoiți să improvizăm legături la curent la vedere, cu pat de cabluri, demontat plintă, cabluri ascunse după perdele și câte si mai câte…

Cum integrăm produsele Trident de protecție solară în cadrul unui sistem home automation de tip Smart Home?

Indiferent pentru care din cele două variante alegeți să optați, dacă vă hotărâți pentru acționarea electrică, acestea pot fi dotate cu motoare Somfy IO care permit controlul de pe telefonul mobil cu ajutorul modulului Tahoma.

Un avantaj major al acestui tip avansat de utilizare îl reprezintă posibilitatea de programare a momentului zilei în care jaluzelele să se închidă sau deschidă, sau posibilitatea utilizării lor de la distanță pentru situațiile în care nu sunteți acasă dar este nevoie să deschideti sau inchideți un element, mai multe sau toate deodată din varii motive.

Posibilitatea acționării de la distanță s-a dovedit a fi si o modalitate foarte eficientă de protecție împotriva spargerilor, ajutând la crearea impresiei că cineva este mereu acasă, reducând astfel riscul ca locuința dumneavoastră să fie prădată de hoți.

O altă opțiune cu care vă puteți dota sistemele de umbrire marca Trident este senzorul de soare/vânt care se reglează de așa natură încât să acționeze automat un element sau întreg ansamblul în funcție de disconfortul punctual creat de condițiile atmosferice din acel moment.Chiar și în varianta în care produsele pot fi acționate din telefon, ele vin în dotarea standard cu telecomenzi cu 1,5 sau 16 canale pentru a putea fi utilizate în cazul în care se dorește o utilizare pe moment iar telefonul nu este la îndemână.

Nu în ultimul rând, consultanța pe care specialiștii firmei noastre v-o pot oferi are la bază o experiența care se îndinde pe mai bine de 20 de ani de activitate în care am căutat mereu să alegem cele mai bune și mai potrivite soluții pentru cele mai specifice și riguroase cerințe.Timpul de execuție scurt, de aproximativ două săptămâni de la lansarea comenzii vă pemite încă să vă încadrați perfect înainte de sosirea anotimpului rece!