ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În această seară, TVR a organizat la Baia Mare semifinala Eurovision, în urma căreia au fost aleși cei șase finaliști. 

Cei patru finaliști aleși de juriu sunt Ovidiu Anton - 54 de puncte, Dream Walkers - 47 p, Florena - 44 p și Mihai Trăistariu - 33 de puncte. Dintre cele opt piese necalificate de juriu, publicul a ales să trimită în finală melodiile interpretate de Vanotek, Doru Todoruț și Irina Baianț.

Semifinala Selecției Naționale a început cu un colaj din piesele care au reprezentat România la Eurovision de-a lungul anilor, interpretate de concurenți. 

Din cele 12 melodii interpretate în această seară pe scena din Baia Mare, juriul a ales patru. Alte două piese au fost alese de public, prin televoting. Cei de acasă au avut la dispoziție 20 de minute să-și aleagă favoritul din cele opt piese rămase.

După fiecare piesă, juriul - format din Randi, Cezar Ouatu, Horia Moculescu, Alexandea Cepraga, Zoli Toth - a comentat live prestația concurenților.

Ordinea intrării în concurs a semifinaliștilor pe scena de la Baia Mare a fost:

Doru Todoruț feat. Irina Baianț – The Voice

Andra Olteanu – Nai Nai

Dream Walkers – Let It Shine

Irina Popa – Letting Go

Jukebox – Come On Everybody

Mihai Băjinaru – Never Too Late

Vanotek feat. The Code & Georgian – I’m Coming Home

M I H A I – Paradisio

Florena – Behind the Shadows

Gașca de acasă – Tu ești povestea

Ovidiu Anton – Moment of Silence

Xandra – Superhuman.

Spectacolul s-a încheiat cu un concert Vunk și un moment artistic realizat de gazdele showului, Cornel Ilie, Ioana Voicu și Jo. 

Finala Selecției Naționale va avea loc duminică, 6 martie, tot la Sala Polivalentă din Baia Mare, de la 20.30. Atunci, publicul va fi singurul care va decide reprezentantul României pe scena de la Stockhom, cu semifinalele pe 10 și 12 mai și finala pe 14 mai.