ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Piesa care va reprezenta România pe 12 mai, la Eurovision 2016, va concura în a doua semifinală, s-a stabilit în urma tragerii la sorți de la Stockholm, orașul care va găzdui concursul Eurovision Song Contest din acest an, anunță un comunicat al Televiziunii Române.

"Obiectivul nostru este o clasare cât mai bună în finală Eurovision. Am încredere în instinctul publicului, cel care va alege reprezentantul nostru dintre finaliștii Selecției Naționale", a declarat Iuliana Marciuc, șefa delegației României la ediția din acest an a concursului.

Anul acesta, la Eurovision participă 43 de țări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 țări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai.

Împărțirea țărilor participante pe semifinale este următoarea:

Semifinala 1 - prima parte: Croația, Finlanda, Moldova, Armenia, Grecia, Ungaria, Rusia, Olanda, San Marino;

Semifinala 1 - partea a doua: Azerbaidjan, Cipru, Malta, Bosnia și Herțegovina, Estonia, Cehia, Muntenegru, Islanda, Austria;

Semifinala 2 - prima parte: Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel, Serbia;

Semifinala 2 - partea a doua: Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, România, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia.

Ordinea intrării țărilor în concurs va fi stabilită ulterior de organizatori.

Finala concursului va avea loc pe 14 mai.

Calendarul pentru desfășurarea Selecției Naționalei:

- 18 ianuarie - 7 februarie: înscrieri - depunerea sau trimiterea pieselor

- 8, 9, 10 februarie: preselecții - piesele vor fi audiate de juriu

- 11 februarie: anunțarea celor 12 piese care vor intra în concurs, printr-o conferință de presă.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câștigătorul Selecției Naționale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Foto: Youtube