ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicul a ales câștigătorul Eurovision România, piesa care ne va reprezenta în concursul din Suedia din luna mai.

În urma votului publicului, locul 6 a fost câștigat de Doru Todoruț și Irina Baianț (The Voice), locul 5 - Mihai Trăistariu (Paradisio), locul 4 - Dream Walkers (Let It Shine), locul 3 - Florena (Behind The Shadows), locul 2- Vanotek (I’m Coming Home). Publicul român l-a desemnat pe Ovidiu Anton să ne reprezinte la concursul Eurovision de la Stockholm, din 10, 12 și 14 mai. ""Moment of Silence" este o piesă ce s-a născut în timpul protestelor din stradă", a mărturisit Ovidiu Anton.

Cu lacrimi în ochi, câștigătorul a transmis un mesaj dur: "Titus Munteanu m-a învățat că cel mai mare semn de superioritate este bunătatea. Vreau să le dedic această piesă celor care au pus lațul pe cultura din România. Chiar dacă au distrus o grădină frumoasă, cu flori, cu pomi fructiferi și au plantat în ea o iarbă seacă, o iarbă palidă, încercând să ne facă turmă, noi nu suntem turmă. Le dedic victoria să știe că noi nu dormim, suntem puternici".

Muzică electronică, dar și populară, țipurituri, dar și ritmuri moderne, instrumente noi și concepte muzicale în premieră, explozie de lumină și culoare, un show cu emoții și plin de dinamism, care poartă semnătura lui Dan Manoliu, a fost prezentat de TVR duminică seară, în finala Selecției Naționale Eurovision.

După ce și-au încheiat vineri misiunea în cadrul concursului, patru dintre cei cinci membri ai juriului – Zoli, împreună cu Zoli TOTH Project, Cezar Ouatu, Randi și Uddi alături de Horia Moculescu – au susțin recitaluri care mai de care emoționante. Paula Seling, care ne-a reprezentat, împreună cu OVI, la Eurovision în 2010 și 2014, nu a lipsit de la Baia Mare. În deschiderea finalei a adus, împreună cu artiști ai zonei, reinterpretări ale unor melodii populare din Maramureș, un moment emoționant fiind susținut de Grigore Leșe. Lidia Isac, reprezentanta din acest an a Republicii Moldova la Eurovision, a interpretat piesa "Falling Stars".

"Ideea era să punem în valoare temele specifice Maramureșului prin îmbinarea lor cu piesele pop pe care le cânt, într-un mix dinamic, plin de culoare, cu invitați de marcă, ce reprezintă Maramureșul meu drag: Dumitru Fărcaș, Corul bărbătesc din Finteușul Mare, familia Petreuș, soții Cornelia și Lupu Rednic", a spus Paula Seling.

Zoli TOTH Project a lansat un nou concept de show, „Cocoon”, o premieră atât pentru pentru fanii Eurovision, cât și pentru publicul larg. Clopotul Catedralei din Baia Mare s-a auzit  pe scena finalei Eurovision România.

"Într-atât de departe a mers generozitatea gazdelor noastre din Maramureș, încât ne-au ajutat să aducem clopotul Catedralei din Baia Mare pentru a se auzi pe scena Eurovision, în show-ul imaginat de Zoli Toth Project", a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului.

Finala a putut fi urmărită în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, TVR HD, TVR Moldova, online pe TVR+ și eurovision.tvr.ro.