ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea pentru protecția datelor personale din Turcia (KVKK) a anunțat vineri că a amendat în luna aprilie compania Facebook cu 1,65 milioane lire turcești (270.976 USD) din cauza neprotejării datelor utilizatorilor de accesul ilegal al unor terțe aplicații, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Autoritățile turce făceau referire la o declarație din decembrie 2018, potrivit căreia compania de social media identificase un "foto API bug" ce permitea unor țerțe aplicații să acceseze fotografii de pe Facebook.

Potrivit KVKK, circa 300.000 de utilizatori din Turcia ar putea să fi fost afectați de această breșă de securitate din rețeaua de socializare. Aceasta în condițiile în care "API bug" a acționat timp de 12 zile în septembrie 2018 fără ca Facebook să intervină în timp util pentru remedierea situației.
 
Autoritatea pentru protecția datelor personale din Turcia a amendat compania Facebook pentru deficiențe în măsurile tehnice de prevenire a riscurilor de securitate, în măsură să producă daune utilizatorilor rețelei.