ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fotografie publicată pe Facebook de o turistă britanică, aflată în vacanţă în Grecia, a împiedicat producerea unei tragedii. "A fost terifiant (...). Oamenii îi critică pe turiştii care postează pe Facebook prea multe poze din vacanţă, dar în cazul meu, asta mi-a salvat viaţa", a povestit ea.

Sandi Allcock, în vârstă de 55 de ani, se afla în Creta alături de sora ei, scrie The Mirror. Într-una din zile însă, femeia a plecat singură la plimbare şi, din neatenţie, s-a împiedicat şi a căzut în gol circa 350 de metri.

„Când am deschis ochii, mi-am dat seama că mă balansam pe margine unei stânci”, a povestit ea. „Braţele îmi rămăseseră înţepenite între ramurile unui măslin, iar asta mi-a oprit căderea, care altfel ar fi fost mortală. A fost terifiant. Nu puteam să-mi mişc decât mâna dreaptă – restul corpului era în agonie”, şi-a amintit englezoaica, potrivit gandul.info.

Sandi a reuşit totuşi să-şi scoată telefonul din buzunar şi să sune la serviciul de urgenţă. Dar pentru că nu cunoştea zona şi era în stare de şoc, nu a putut să le ofere salvatorilor detaliile legate de locul unde se produsese accidentul. După o oră şi jumătate însă, femeia avut o idee.

„Deodată m-am gândit să fac o fotografie a locului unde mă aflam”, a explicat. „Nu mă puteam mişca, ala că am făcut o poză dintr-un unghi destul de obscur. Dar am sperat că va fi de ajutor”.

Nu a putut trimite poza din cauza unei erori, aşa că a postat fotografia pe Facebook. „Nu ştiam dacă va funcţiona, dar eram disperată”, a povestit ea.

După ce poza a fost publicată, femeia a fost localizată rapid. Opt ore a durat apoi operaţiunea de salvare.

Sandi a ajuns la spital cu 20 de fracturi. După externare s-a întors în Marea Britanie, cu sentimentul că s-a născut pentru a doua oară.