ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Google ar putea fi amendat de Comisia Europeană cu trei miliarde de euro, potrivit unor surse citate de The Telegraph. Gigantul IT este acuzat de autoritățile europene că a manipulat rezultatele motorului de căutare pentru a promova propriile sale servicii.
 
Dacă Google ar fi amendat, aceasta ar fi cea mai mare sancțiune acordată vreodată de autoritățile de la Bruxelles. Amenda de trei miliarde de euro pe care Google ar urma să o primească de la Comisia pentru Concurență ar reprezenta jumătate din pedeapsa maximă de șase miliarde de euro care poate fi acordată în acest caz.

După ce sancțiunea va fi anunțată oficial, Google va avea posibilitatea să o conteste, așa cum s-a mai întâmplat și în trecut în cazul altor companii. 

Pe lângă ancheta privind rezultatele căutărilor online, autoritățile europene investighează Google, potrivit digi24.ro, și pentru monopolul pe care l-ar avea sistemul de operare Android pe dispozitivele mobile.