ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Google a inaugurat în Germania un centru pentru ingineria siguranței pe internet și a alocat 10 milioane de euro pentru organizațiile europene din domeniu, inclusiv pentru cele care monitorizează ura sau extremismul, informează marți Press Association, citată de Agerpres.

Compania a înființat primul său Google Safety Engineering Centre (GSEC) în Munchen, având drept obiectiv crearea de noi instrumente pentru îmbunătățirea confidențialității și securității serviciilor din domeniul internetului furnizate de companie.

"La reuniunea I/O de săptămâna trecută, conferința anuală a dezvoltatorilor noștri din California, am spus că lucrăm la dezvoltarea unui Google mai util pentru toată lumea. Siguranța online a persoanelor și păstrarea datelor acestora confidențiale și securizate reprezintă o parte semnificativă din munca noastră", a precizat directorul general al Google, Sundar Pichai, într-un mesaj video la deschiderea centrului.

"Credem că siguranța și confidențialitatea trebuie să fie accesibile tuturor și punem acest lucru în aplicare prin produse care abilitează fiecare persoană care face alegeri clare și semnificative în ceea ce privește datele personale".

"Confidențialitatea și securitatea, nucleul produselor noastre, nu înseamnă doar siguranța persoanelor în timpul utilizării serviciilor Google, ci și asigurarea siguranței acestora atunci când navighează pe internet", a mai declarat directorul general al gigantului tehnologic.

Inaugurarea Centrului Google de Inginerie a Siguranței survine pe fondul înmulțirii criticilor la adresa modului cum abordează companiile tehnologice problema siguranței utilizatorilor de servicii pe internet.

În aprilie, Guvernul britanic a redactat o cartă albă referitoare la abuzuri online în care propune introducerea unei obligativități pentru companiile din domeniul tehnologiei și rețelelor de socializare de a-și proteja utilizatorii, precum și monitorizarea acestora de o autoritate independentă de reglementare, care poate aplica sancțiuni.

Odată cu inaugurarea Google Safety Engineering Centre, a fost lansat și un nou plan de finanțare în valoare de 10 milioane de euro pentru organizațiile europene din domeniul siguranței pe internet, dar și pentru organizații care nu operează doar online.

"Aceste organizații ar putea avea drept obiectiv lupta împotriva urii și extremismului în comunitățile lor sau sprijinirea tinerilor pentru ca aceștia să fie în siguranță online", a declarat vicepreședinta Google pe probleme de siguranță, Kristie Canegallo. "Acestea abordează subiecte care nu încep neapărat atunci când deschizi laptopul și nu se termină după ce l-ai închis, ci oriunde tehnologia poate avea încă un cuvânt de spus".