ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Greenpeace România a lansat spotul „Blestem de bine”, în care două vrăjitoare fac tot felul de practici vrăjitorești împotriva tăierilor ilegale de copaci, susținătorii campaniei fiind invitați să-și imagineze și să arunce, la rândul lor, alte blesteme.

Clipul, pe fundalul căruia se aude un cântec de jale popular românesc, începe cu vrăjitoarea Irina, care explică ce înseamnă tăierea copacilor.

„Cum aș tăia eu gâtul la această păpușă, așa înseamnă să tai într-un copac sufletul de om”, subliniază vrăjitoarea, arătând pe o păpușă gestul tăierii gâtului.

Urmează blestemul propriu-zis, pe care considerăm că nu e cazul să-l redăm, dar din care nu lipsesc tot felul de ritualuri vrăjitorești, însoțite de "blesteme de bine” pentru cei care taie ilegal pădurile și "pentru neamurile lor”.

Ca și cum clipul nu ar fi fost suficient, Greenpeace s-a gândit să invite apărătorii pădurilor să lanseze, la rândul lor, blesteme.

„Imaginează-ți că ești vrăjitoare! Ce blestem ai pune pe cei care taie ilegal pădurile României sau închid ochii în fața furtului de lemne?”, se întreabă Greenpeace pe site-ul oficial al campaniei.

Greenpeace România organizează duminică, 3 noiembrie, Marșul pentru păduri.