ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hackerii au reușit să spargă peste 500 de milioane de conturi Yahoo în urma unor atacuri cibernetice lansate în anul 2014, conform Gândul.info.

„O investigație recentă efectuată de Yahoo! Inc. a confirmat că din rețele ale companiei au fost furate, la sfârșitul anului 2014, copii ale unor date de acces la conturi online, autorii fiind, din ceea ce credem, indivizi susținuți de state. Informațiile conturilor au inclus nume, adrese email, numere de telefon, date de naștere, parole criptate și, în unele cazuri, întrebări și răspunsuri de securitate, criptate și necriptate. Investigația aflată în curs sugerează că printre informațiile sustrase nu figurează parole neprotejate, date despre carduri bancare sau informații despre conturi bancare; în sistemele afectate nu par a fi date despre carduri și despre conturi bancare. Pe baza investigației, Yahoo apreciază că au fost sustrase informații despre cel puțin 500 de milioane de utilizatori; nu există motive să credem că hackeri susținuți de state ar avea acces în prezent la rețelele Yahoo", a transmis compania IT americană, precizând că autoritățile competente au fost anunțate.

"Yahoo a inițiat procedurile de înștiințare a utilizatorilor afectați și a luat măsuri pentru securizarea conturilor online ale acestora", precizează compania, conform site-ului BusinessWire.com. și publicației The Wall Street Journal.

Compania Yahoo le recomandă utilizatorilor care nu și-au schimbat parolele de acces din 2014 până în prezent să le modifice.