ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vrei o stare generala de sanatate mai buna si o musculatura tonifiata? Doresti sa iti imbunatatesti conditia fizica si sa adopti un stil de viata sanatos, care sa se observe si in silueta? Aceste schimbari in plan fizic si mental pot fi facute intr-un timp foarte scurt cu ajutorul antrenamentelor cardio efectuate in fiecare zi. 

Pentru a gasi cea mai eficienta si confortabila solutie, poti lua in considerare o bicicleta magnetica pe care sa o folosesti in confortul casei tale. In acest caz, scuzele ar trebui sa dispara, fiind inlocuite rapid de rezultatele pe care le urmaresti. Pe langa diferitele obiective pe care le poti atinge folosind o bicicleta magnetica (tonifierea musculaturii, arderea caloriilor, imbunatatirea sistemului cardiovascular si starii generale de sanatate), acest aparat folosit de milioane de persoane din intreaga lume mai aduce un set de beneficii printre care se numara si scutirea timpului si a drumurilor catre sala, posibilitatea de a folosi bicicleta magnetica oricat si oricand (fara a depinde de programul salii), posibilitatea de a purta chiar orice tip de vestimentatie care ti-e comoda sau faptul ca poti instala aparatul oriunde doresti, inclusiv in fata televizorului, in balconul deschis sau in curte. 

Dupa cum probabil stii, cele mai rapide rezultate pot fi obtinute prin combinarea antrenamentelor pe bicicleta magnetica cu o dieta adecvata, iar daca intr-adevar vrei rezultate uimitoare in cel mai scurt timp cu putinta, atunci va trebui sa te orientezi catre programe de exercitii variate, care sa te provoace si sa te solicite la maximum. 

In prezent, printre cele mai apreciate tipuri de antrenament (si cele care au oferit cele mai bune rezultate) sunt acelea de tip Tabata si HIIT, exercitii care alterneaza gradele de efort in intervale scurte sau foarte scurte, fortandu-ti corpul sa reactioneze in directia potrivita chiar dupa prima sesiune. Tocmai de aceea, in randurile urmatoare vei gasi un model de exercitiu pe bicicleta magnetica care nu numai ca te va scoate din rutina, dar te va si purta prin toate gradele de efort in numai 20 de minute. 

Exercitiul cu intervale pe bicicleta magnetica

Pentru a putea respecta programul si pentru a te bucura de efectele sale, va trebui sa apreciezi cat mai bine, conform standardelor tale, nivelul de efort depus. Astfel, vei gasi 4 grade de efort in descrierea acestui antrenament: 
- usor: ca o pedalare lenta pe un drum drept - ai putea sa mentii acest ritm pe o perioada foarte lunga de timp;
- moderat: simti putin efort, insa nu iesit din comun - suficient cat sa-ti solicite atentie asupra ritmului respiratiei - ca si cum ai urca o panta usoara;
- greu: acum simti ca lucrezi! - respiratia va fi grea - rezistenta bicicletei ar trebui setata peste valorile medii;
- extrem: limita superioara a corpului tau - rezistenta bicicletei va fi setata pe cea mai mare valoare, careia ii poti face fata cu greu.

Daca te-ai pregatit sa incepi cele 20 de minute pe bicicleta magnetica, in care iti vei forta corpul sa arda mai multe calorii decat oricare alt tip de antrenament (plus 10 minute rezervate incalzirii si revenirii), atunci iata "reteta” pe care trebuie sa o respecti:
- 5 minute de incalzire la un gradule de dificultate "usor”;
- 30 de secunde greu, apoi 30 de secunde moderat - 4 serii;
- 1 minut - usor;
- 1 minut greu, apoi 30 de secunde moderat - 4 serii;
- 1 minut - usor;
- 45 de secunde extrem, apoi 15 secunde usor - 3 serii;
- 2 minute - usor;
- 5 minute de revenire la gradul de dificultate "usor”.

In cazul in care acest antrenament nu te-a extenuat, ai putea repeta cate o serie din fiecare exercitiu inainte de cele 5 minute pastrate pentru revenire. Indiferent de exercitiile, programele de antrenament si "retetele de succes” pe care alegi sa le urmezi, pe Sport-Mag.ro vei putea gasi modelul de bicicleta magnetica potrivit nevoilor si stilului tau, asadar profita de reducerile din site si fa schimbarea pe care o doresti in viata ta!