ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După încheierea sezonului estival, lucrările de refacere a plajelor au continuat, iar locuitorii din Constanța se pot bucura din vara lui 2016 de noile plaje apărute în ultimul timp în zona Faleză Nord.

Zona costieră a câştigat zeci de metri de nisip, care a fost adus din larg. Operaţiunea de reabilitare a plajelor din municipiul Constanţa a luat amploare după plecarea turiştilor şi echipele Van Oord, care efectuează lucrările, trag tare pentru a încheia reabilitarea acestora, conform cugetliber.ro.

S-au finalizat lucrările la plaja Modern și în zona Faleză Nord, utilajele fiind mutate în Eforie, acolo unde urmează să se realizeze același lucru.

În zona Faleză Nord, au fost extinse cele trei diguri şi a fost construit un alt dig longitudinal submers de 260 de metri. A fost adus nisip şi s-a obţinut mai bine de un kilometru de plajă de 60 de metri lăţime. În zona Tomis Centru, adică în zona centrului municipiului Constanţa, a fost extins un dig deja existent, până la 360 de metri, a fost reabilitat parţial şi extins un alt dig de 340 de metri şi a fost construit un dig sub apă. În zona plajei Modern, au fost reabilitate şi extinse cele două diguri deja existente şi au mai fost construite două diguri longitudinale submerse.

Reabilitarea plajelor este un proiect al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral şi este finanţat din fonduri europene. La final, vor fi realizate măsuri de protecţie a plajei împotriva riscului de eroziune accelerată care afectează zonele Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud şi Eforie Nord, pe o lungime de 7,3 kilometri.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10 milioane de euro. La final, plajele din Mamaia, Constanţa şi Eforie vor arăta ca în urmă cu zeci de ani, când aveau chiar şi 100 de metri lăţime.