ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui studiu realizat de Biroul Român de Audit Transmedia în perioada 1 decembrie 2014 – 28 februarie 2015, România numără peste zece milioane de internauţi.

Potrivit studiului, circa 3,7 milioane de persoane din mediul rural accesează internetul. La nivel urban, numărul celor care accesează internetul este de 6,8 milioane persoane. Astfel, în România se ajunge la o cifră totală de 10,5 milioane de utilizatori de internet.

Potrivit studiului realizat de BRAT, consumul de internet din mediul urban rămâne în continuare mai ridicat față de cel din mediul rural, audiența siteurilor web la modul general fiind distribuită astfel: aproximativ 65% utilizatori provin din mediul urban și aproximativ 35% utilizatori din mediul rural.

În mediul rural internetul este accesat preponderent de persoanele mai tinere, cu vârstă cuprinsă între 14 și 44 de ani, în procent de 83%. 

În mediul urban utilizatorii cu vârsta de peste 44 de ani câștigă teren, ajungând la un procent de 25% dintr-un numar de aproximativ 6,8 milioane persoane din mediul urban care accesează internetul.