ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vodafone România lansat miercuri servicii 5G pe piața locală, care vor putea fi accesate după ce telefoanele 5G vor fi disponibile pe piață, anunță compania.

„Prin această lansare, ne continuăm misiunea de a conecta pentru un viitor mai bun, facilitând în fiecare zi o societate digitală performantă pentru România. Compania noastră își menține angajamentul de a contribui pe deplin la strategia digitală a țării într-o eră în care persoanele și dispozitivele sunt interconectate și unde încrederea este la fel de importantă ca viteza”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO, Vodafone România, conform Mediafax.

Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România spune că rețeaua este acum activă în zonele aglomerate din București și se va extinde în alte câteva orașe mari din România până la finalul anului 2019.

Lansarea vine în contextul în care în România nu a existat nicio dezbatere publică reală asupra posibilelor efecte negative pentru sănătate ale acestei tehnologii.De asemenea, zilele trecute, Asociația Pro Consumatori a lansat campania de informare „Stop 5G” pentru a atrage atenția asupra efectelor folosirii acestei tehnologii pentru cetățeni.
 
Îngrijorări asemănătoare a exprimat și Mănăstirea Petru Vodă.

În „capitala” Uniunii Europene, la Bruxelles, autoritățile publice au luat decizia de a amâna implementarea acestei tehnologii, din motive de siguranță.