ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Retailerul de bricolaj Brico Dépôt România a sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer, folosind furnizori alternativi ce dețin certificarea FSC, și nicio comandă nu va mai fi plasată către Schweighofer Group fără acordul FSC, a anunțat compania.

„Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de proveniență 100% sigură, permițând clienților noștri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute și competente, cum ar fi FSC și PEFC”, a declarat Christian Mazauric, CEO Brico Dépôt România.

Anunțul retailerului vine în contextul în care, la jumătatea lunii trecute, FSC i-a retras certificatul de calitate grupului austriac Holzindustrie Schweighofer, act care atestă faptul că pădurile sunt administrate responsabil, și a decis să se disocieze de grup.

Recent, francezii de la Leroy Merlin au anunțat că a demarat, începând cu luna februarie, procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii naționale și internaționale care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). La finalul anului trecut, și nemții de la Hornbach au anunțat încetarea colaborării Holzindustrie Schweighofer, începând din ianuarie 2017, pentru comercializarea lemnului de construcții și a celui rindeluit.