ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


In situatia actuala, in domeniul incalzirii, o multime de proprietari de cabane si case de la tara cauta cea mai buna modalitate de a reduce costurile de incalzire. Una dintre metodele fiabile si dovedite este instalarea unei pompe de caldura. In acest sens, ar trebui sa apelezi la firma de foraje pompe de caldura. Aceasta metoda face posibila economisirea banilor pe resurse energetice costisitoare, si, datorita acestui fapt, costul de intretinere este redus la aproape zero. O pompa de caldura este un dispozitiv care utilizeaza energia care se acumuleaza in mediu. Iazul, solul si chiar aerul - pot fi utilizate ca sursa stabila de caldura. Caldura obtinuta in acest fel, este folosita la incalzirea unei cladiri (incaperi), la incalzirea apei si la incalzirea piscinei. Vara, pompele de caldura sunt folosite pentru a face racoare la interior, astfel incat locuitorii de cabane si case sa se simta cat mai confortabil. 

Foraje pompe de caldura – Principiul de functionare

Dupa cum se stie, Pamantul mentine caldura in mod constant, in adancimile sale regimul de temperatura fiind intotdeauna pozitiv, si cu cat este mai departe de suprafata Pamantului, cu atat indicatorii sunt mai mari. Astfel, la o adancime de aproximativ 2 - 2,5 m, indicatorii de temperatura sunt de +6 - +8 grade, iar la o adancime de 20 de metri, temperatura este deja de +10 grade. Magma fierbinte in adancurile Pamantului, permite incalzirea obiectelor pe suprafata sa, solul ajutand la retinerea caldurii. Aceste fapte constituie baza lucrarii de foraje pompe de caldura si incalzirii intr-un mod geotermic. Forajul puturilor geotermale se realizeaza la o adancime de 160 - 200 de metri. Numarul de puturi este determinat de o serie de factori: necesitatea cantitatii de energie produsa, capacitatea echipamentului utilizat, caracteristicile solului, unde va fi forat un put pentru o pompa de caldura.

Foraje pompe de caldura – Avantaje incalzire geotermala

Avantajele incalzirii geotermale sunt urmatoarele:
productie mare de energie;
siguranta mediului, lipsa emisiilor daunatoare;
rentabilitate: atunci cand folosesti un astfel de sistem, nu vor fi necesare combustibili si substante chimice;
siguranta impotriva incendiilor si a exploziei;
durata lunga de viata. Prin instalarea corespunzatoare a sistemului de incalzire, pompa de caldura va dura 30 de ani sau mai mult.

Incalzirea zonelor rezidentiale si industriale cu energia Pamantului, este folosita cu succes in tarile europene si SUA, unde a devenit principala sursa de caldura. In tara noastra, sistemele geotermale sunt considerate doar o alternativa la tipurile obisnuite de incalzire care folosesc electricitate, gaz, combustibil solid. Cu toate acestea, putem spune ca, in viitorul apropiat, aceasta metoda de incalzire rentabila si ecologica, va deveni cea mai importanta sursa de incalzire.

Foraje pompe de caldura – Tipuri de foraje

Puturile geotermale sunt create in mai multe moduri. Firma de foraje pompe de caldura utilizeaza metoda de schimb de caldura verticala. In aceasta metoda nu se poate renunta la forajul adanc al puturilor pentru pompele de caldura, ceea ce va salva zona de excavare. Circuitul de absorbtie a caldurii conductei, este plasat in forajul pentru pompa de caldura.