ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O bază de date nesecurizată conținând informații personale a milioane de „influenceri'' - persoane active pe rețelele de socializare- a fost expusă fără parolă și descoperită online, relatează marți AFP și Press Association, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, Instagram, rețeaua de socializare deținută de Facebook, a anunțat că anchetează acest incident.

„Investigăm dacă o terță parte a stocat în mod necorespunzător date de Instagram încălcând politicile noastre", a declarat un purtător de cuvânt al rețelei. „Totodată, nu este clar dacă numerele de telefon și e-mail-urile din baza de date a Chtrbox proveneau de la Instagram. Cu toate acestea, tratăm cu seriozitate posibilitatea ca terțe părți să fi folosit în mod necorespunzător datele utilizatorilor, motiv pentru care lucrăm rapid pentru a afla ce s-a întâmplat", se arată în comunicatul Instagram.

Conform site-ului american TechCrunch, primul care a raportat acest incident, baza de date conținea peste 49 de milioane de înregistrări, inclusiv informații de contact personale, precum adresele de e-mail și numerele de telefon ale proprietarilor unor conturi de Instagram.

Potrivit raportului, citat de
Agerpres, conturilor aparțineau unor „influenceri'', vedete și branduri, iar indiciile conduc spre o companie de marketing din India, numită Chtrbox.