ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Instagram își va avertiza utilizatorii când mesajele care însoțesc o fotografie sau înregistrare video ar putea fi considerate jignitoare, informează luni BBC, citată de Agerpres

Compania deținută de Facebook a anunțat că a instruit un sistem de Inteligență Artificială (A.I.) pentru detectarea „mesajelor ofensatoare”, cu scopul de a oferi utilizatorilor „o șansă de a face o pauză și de a-și reconsidera cuvintele”. Lansarea acestei funcții a fost anunțată într-un mesaj publicat luni pe blogul Instagram.

Compania consideră că noul instrument restrictiv va ajuta în „lupta contra comportamentelor de bullying online”, din ce în ce mai frecvente pe platformele de socializare.

Atunci când un utilizator va scrie pe Instagram un mesaj „ofensator”, va primi o atenționare că textul postat de el este similar cu altele care au fost „raportate pentru intimidare”. După această notificare, utilizatorul va avea opțiunea de a-și modifica mesajul, înainte de publicare.

„Pe lângă limitarea propagării intimidării, acest avertisment ajută la educarea oamenilor cu privire la ceea ce nu permitem pe Instagram și la momentul în care un cont riscă să ne încalce regulile”, a subliniat Instagram în mesajul explicativ.

La începutul acestui an, Instagram a lansat o caracteristică asemănătoare, care îi notifica pe utilizatori atunci când comentariile făcute de ei la postările altor utilizatori ai platformei puteau fi „considerate jignitoare”. 

„Rezultatele au fost promițătoare și am constatat că astfel de 'ghionturi' îi pot încuraja pe oameni să-și reconsidere cuvintele atunci când li se oferă o șansă”, a motivat Instagram.