ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși există din anii 90, oamenii de știință încă nu știu prea multe despre modul în care acest depozit global de informații ne poate afecta gândirea pe termen lung. Noi cercetări sugerează că un posibil efect secundar al conectării la Internet și al verificării fiecărei informații prin intermediu acestuia ar putea pune la îndoială ceea ce știm deja.

Conform Pew Research Centre, 1 din 5 americani este în permanență conectat la internet, iar alți 73% intră zilnic. Deși poate avea multe utilități, suntem tentați ca întotdeauna să apelăm la el pentru memorarea datelor și a amintirilor noastre, utilizându-l ulterior ca o memorie extinsă, lucru ce ne duce la o relaxare a activităților neuronale. Cu alte cuvinte devenim mai comozi știind că oricând putem naviga pe Internet și putem să ne interesăm despre un anumit lucru, pe care-l cunoșteam deja din școală sau facultate.

„Omniprezența Internetului ne face să fim în mod constant conectați la cantități mari de informații. Și atunci când datele pot ajunge la noi doar tastând un cuvânt, oamenii par mai puțin dornici să se bazeze pe propriile cunoștințe. Rezultatele noastre sugerează că accesul la Internet afectează deciziile pe care le luăm pentru că ne bazăm mai puțin pe experiența noastră și mai mult pe răspunsurile pe care le găsim online”, spune unul dintre cercetătorii canadieni, Evan Risko, citat de cunoastelumea.ro.