ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Isteria Pokemon Go a cuprins deja câteva continente, iar sute de milioane de oameni aleargă în fiecare zi ca să prindă monstruleții virtuali. Aplicația este extrem de populară, dar a creat deja probleme grave: au fost oameni jefuiți și adolescenți care s-au rătăcit, o femeie a găsit în loc de figurina virtuală un cadavru, anunță Digi 24.

Jocul Pokemon Go se instalează pe telefoane sau tablete care au GPS și cameră video, iar monștrii virtuali prind imediat viață și invadează realitatea.

Personajele au acaparat deja Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă. Jocul ar putea fi lansat în cel mult o săptămână și în Europa. Nerăbdători însă mii de tineri au luat deja jocul de pe site-uri neautorizate.

„Aplicațiile descărcate de pe site-uri terțe pot conține diverse riscuri de securitate. Poți să dai acces unui terț la datele tale personale, date de contact, mesaje”, spune Alexandra Gheorghe, specialist în securitate cibernetică.

Theo e din București și a intrat deja în marea comunitate Pokemon.

„În străinătate, monștrii virtuali au adus cu ei probleme reale. Un tânăr a fost jefuit după ce a plecat în căutărea monstrului și un alt utilizator i-a spart casa. O femeie a găsit un cadavru în loc de pokemon, iar mai mulți copii s-au rătăcit într-o mină părăsită”, povestește Theodor.

Și Departamentul de Stat american a reacționat. Le-a cerut tinerilor să nu mai intre în unități militare pentru că niciun pokemon nu se ascunde acolo.

Specialiștii susțin că firma producătoare va câștiga în următorii doi ani peste 130 de miliarde de dolari. Chiar dacă jocul este gratuit, cei care vor să avanseze rapid și să prindă cât mai mulți monstruleți virtuali, trebuie să plătească.