ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul francez Jean-Paul Belmondo, care în aprilie va împlini 83 de ani, a declarat că nu mai vrea să apară în nici un film, dar a făcut o ultimă excepție și a acceptat invitația fiului său, Paul, de a face un documentar despre viața și îndelungata lui activitate cinematografică, scrie Le Figaro.

Difuzată de postul de televiziune TF1, pelicula a fost realizată în locurile în care au fost turnate unele dintre lung-metrajele celebre ale artistului pe care milioane de admiratori din întreaga lume îl denumesc, cu tandrețe, Bebel. Sunt incluse și declarații ale unor unor cunoscuți și ale unor foste iubite, cum ar fi Ursula Andress, cu care a avut o relație sentimentală de șapte ani.

"Am acceptat pentru Paul. Aș fi refuzat orice altă invitație. A fost mai ușor să mă confesez în fața lui și știam că nu mă va trăda", a declarat Jean-Paul Belmondo într-un amplu interviu publicat de cotidianul francez. "Dar este ultima dată când mai vorbesc", a ținut el să precizeze.

"Mi-a făcut plăcere să merg din nou la Rio, unde nu mai fusesem de 50 de ani. (...) Am fost și la studiourile Cinecitta din Italia, care nu mai există. Am regretat că și cele de la Victorine, din Nisa, s-au închis", a spus cineastul.

El a mărturisit că nu a fost niciodată atras de Hollywood, deși a primit oferte din marea cetate americană a filmului.

"Am preferat să rămân primul în Franța în loc să fiu pe locul al doilea în altă parte", a explicat artistul, care s-a remarcat și ca producător de film și regizor de teatru. Jean-Paul Belmondo a amintit de unii dintre foștii prieteni care au plecat din această lume, dar a spus că nu se teme de bătrânețe și preferă să rămână optimist.

Despre Alain Delon spune că a fost întotdeauna un prieten, deși presa a aruncat de multe ori cu noroi asupra lor, vorbind despre o falsă rivalitate dintre ei. "Dacă i s-ar întâmpla ceva, l-aș ajuta. Iar reciproca este valabilă. Este unul dintre puținii despre care pot să spun acest lucru", a adăugat Bebel, potrivit Agerpres.