ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câștigător al Globului de Aur, lungmetrajul maghiar "Son of Saul", cu actorul român Levente Molnar în distribuție, a fost nominalizat la Premiile Cesar, acordate de Academia de Artă și Tehnică Cinematografică din Franța.

"Son of Saul", nominalizat la Premiile Oscar 2016 pentru categoria "Cel mai bun film străin", va concura pentru aceeași categorie la ceremonia programată pe 26 februarie la Theatre du Chatelet, din Paris.

O altă prezență românească la Premiile Cesar din acest an o reprezintă Mădălina Ghenea, care face parte din distribuția filmului "Youth", nominalizat, de asemenea, la categoria "Cel mai bun film străin".

Nominalizările au fost anunțate miercuri, de către președintele Academiei, producătorul de film Alain Terzian, iar ceremonia de decernare a premiilor va fi găzduită de actrița Florence Foresti.

Favoritele celei de-a 41-a ediții a Premiilor Cesar sunt filmele "Marguerite", în regia lui Xavier Giannoli, și "My Golden Days", regizat de Arnaud Desplechin, fiecare având câte 11 nominalizări.