ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toata lumea viseaza sa aiba propria afacere, pentru a nu avea sef si pentru a pleca in vacante oricand doreste. Chiar daca totul pare un vis frumos, realitatea este diferita, deoarece un administrator are extrem de multe responsabilitati, griji, ceea ce provoaca un mare stres.  
 
Afacerile din ziua de astazi s-au extins mult in mediul online, majoritatea dintre business-urile actuale desfasurandu-se in universul virtual. Daca ideea de a lucra de acasa, din confortul propriului fotoliu pentru firma pe care o manageriezi iti surade, trebuie sa afli cateva mituri si adevaruri in legatura cu acest aspect. 
 
Iata care sunt miturile legate de afacerile online in care nu mai trebuie sa crezi incepand de astazi: 
 
  • O afacere online se poate construi in mod gratuit 

Chiar daca pare usor de crezut ca o afacere deschisa in mediul online se poate face in mod gratuit, trebuie sa stii ca lucrurile nu stau chiar asa, deoarece construirea unui site web costa destul de mult si ai nevoie si de un hosting site web, daca iti doresti ca business-ul sa fie deschis clientilor 24 din 24 de ore pe zi.  Astfel, desi intotdeauna exista un prieten care sustine increzator ca un business online este foarte ieftin, trebuie sa faci un plan de marketing si de vanzari inainte de a porni pe acest drum.  
 
  • Multi oameni lucreaza part-time in mediul online, dar iau salariu aferent pentru opt ore de munca 

Toti afaceristii care lucreaza in mediul online sustin ca le este imposibil sa mai petreaca 40 de ore pe saptamana la locul de munca, deoarece in momentul in care si-au deschis afacerea au inceput sa se dedice in totalitate drumului pe care l-au ales, ajungand sa lucreze dublu fata de momentele in care erau simpli angajati.  

Astfel, daca esti de parere ca atunci cand devii administrator nu mai muncesti, ci astepti doar sa primesti salariul la final de luna, trebuie sa stii ca este nevoie sa-ti schimbi aceasta perspectiva inainte de a pune planul afacerii cap la cap.  Un business de succes se dobandeste doar cu multa perseverenta, munca, rabdare si dedicare din partea tuturor celor care contribuie la dezvoltarea sa.  
 
  • Nu ai nevoie de angajati atunci cand ai afacere online 

Foarte multa lume considera ca atunci cand deschizi o afacere in mediul online te poti descurca de unul singur, fara cativa angajati care sa te ajute sa indeplinesti sarcinile de zi cu zi. Adevarul este, insa, ca lucrurile stau complet diferit, administratorul avand nevoie de subalterni, chiar daca business-ul se desfasoara exclusiv online. O afacere este complexa, fiind compusa din foarte multe elemente, laturi total diferite, ceea ce indica faptul ca este nevoie ca pentru fiecare domeniu in parte sa existe persoane specializate pe diferite functii, care sa aiba capacitatea de a indeplini cu succes atributiile zilnice (ex.: contabil, avocat, relatii clienti). Doar in acest fel firma poate cunoaste culmile succesului si ale vanzarilor constante.  
 
 
In concluzie, nu trebuie sa te sperii de o afacere construita online deoarece nimic nu este imposibil, mai ales atunci cand ai o idee geniala de business, care stii cu siguranta ca va cunoaste succesul.