ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul american Tom Hanks, cunoscut pentru rolurile din filme precum "Forrest Gump", "Salvați soldatul Ryan", "Philadelfia" sau "Apollo 13" a vizitat mănăstirea ortodoxă Sfânta Treime din Antarctica,

Lăcașul este situat în cadrul stației polare rusești Bellingshausen, de pe Insula Waterloo.
 

"Mulți oameni interesanți ne vizitează biserica, inclusiv Tom Hanks. El a fost în zonă recent cu yahcht-ul său. Este o persoană deschisă și prietenoască. După ce a aprins niște lumânări, i-am sugerat să urcăm în turla bisericii, ca să pot da mărturie că Forrest Gump a fost în Antarctica și poate să tragă clopotele destul de bine", a spus diaconul Maxim Gerb pentru agenția Foma, conform siteului Pravoslavie.
 
Tom Hanks este una dintre cele mai cunoscute vedete din America ce s-a convertit la ortodoxie, în urma căsătoriei cu actrița Rita Wilson. Actrița, pe numele său real Margarita Ibrahimov, este născută dintr-o mamă grecoaică și tată bulgar.
 
Hanks participă regulat la slujbele Bisericii Ortodoxe a Greciei din SUA, mai ales de marile praznice( FOTO JOS, de Paști).