ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, Federația pentru Apărarea Pădurilor, a protestat în fața Guvernului României, acuzând mai multe nereguli în administrarea fondului silvic, dar și lipsa de protecție a pădurarilor și micilor proprietari de pădure. Lista completă a celor din domeniul silvic este accesibilă aici.
 
În urma dezvăluirilor făcute de reprezentanții proprietarilor și lucrătorilor din domeniul silvic, președintele Alianței Noastre România, Marian Munteanu, a declarat pentru ActiveNews că este solidar cu protestatarii care activează în acest domeniu.

„Cu ocazia protestului din Piața Victoriei, am constatat cât de puțini sunt aceia, care sunt realmente interesați de soarta pădurilor României. Deși în ultimii ani o mulțime de ONG-uri, care mai de care mai 'civile' au plâns în hohote pe la televiziuni de dragul codrilor românești, iată că acum când apar oamenii aceștia cu probleme reale, nimeni nu-i bagă-n seamă.
 
Se pare că pentru unii, problema esențială a protejării pădurii apare doar când trebuie protestat politic, pentru a se bate-n piept pe rețelele de socializare, dar în rest, oamenii onești care se bat și uneori chiar mor - așa cum am văzut din relatarea dvs, pentru apărarea plămânului verde nu mai interesează pe nimeni...
 
Se dovedește că am avut dreptate când am pus între primele trei priorități ale programului Alianței Noastre, protejarea mediului și a pădurii. Suntem alături de pădurarii care-și fac onest datoria, suntem alături de proprietarii lăsați singuri în fața samsarilor de păduri din străinătate și îi rugăm să ne aducă la cunoștință toate abuzurile și nedreptățile la care sunt supuși. Împreună vom salva pădurile țării!”, ne-a declarat Marian Munteanu.